EditieNL

Linsey fotografeerde Charlotte vier jaar lang: 'Ik zag haar groeien van meisje tot moeder'

07 december 2017 15:34 Aangepast: 07 december 2017 19:59
Charlotte. Beeld © Linsey Kuijpers

Van haar 18e verjaardag tot haar zwangerschap op haar 22e fotografeerde Linsey Kuijpers Charlotte uit Waalwijk. Gisteren werd een boek over het project gepresenteerd. Charlotte: "Het mooiste vind ik dat ik er een goede vriendin bij heb in Linsey, ze hoort echt bij de familie."

Charlotte treedt in de voetsporen van haar moeder Henny, die al sinds 1976 wordt gefotografeerd door Michel Szulc Krzyzanowski. Toen Linsey contact legde, was Charlotte meteen enthousiast. "Ik was het wel gewend. Het enige andere nu was dat het echt over mij ging. Dat was aan één kant wel raar, maar vooral heel leuk."

Tekst gaat verder onder de foto
Miniatuurvoorbeeld

Van jong meisje naar jonge moeder

De eerste foto die Linsey van Charlotte maakte was op de 18e verjaardag van het meisje. Inmiddels is ze 22 en heeft ze een zoontje, toen Linsey stopte met foto's maken was Charlotte nog zwanger. En nee, natuurlijk had Charlotte niet altijd zin om te worden gefotografeerd. Charlotte: "Maar afspraak is afspraak, dus dan maakte ik maar zin." 

Ook was het niet altijd makkelijk, de afgelopen jaren. De vader en een van de broers van Charlotte kwamen te overlijden. Op verzoek van de familie was Linsey bij de diensten die voor beide mannen werden gehouden en legde ze alles vast. "Charlottes moeder wilde dat graag. Dat voelde wel gek om te doen", vertelt Linsey.

Tekst gaat verder onder de foto
Miniatuurvoorbeeld

Nergens spijt van

Een foto waar Linsey trots op is, maakte ze in het ziekenhuis, bij de echo van de baby van Charlotte. "Ik heb haar het afgelopen jaar gigantisch veel zien groeien, ze raakte zwanger, ging uit huis en werd moeder." 

Charlotte is vooral blij dat ze in Linsey een goede vriendin heeft gevonden. "Ze hoort echt bij de familie." 

Gisteren werd het boek gepresenteerd en zag Charlotte het werk ook voor het eerst. "Bij sommige foto's dacht ik wel 'wow', maar ik vond het vooral heel tof. Ik heb nergens spijt van."

Tekst gaat verder onder de foto
Miniatuurvoorbeeld

Niet enige

Charlotte en haar moeder zijn niet de enigen die jarenlang gevolgd zijn door een foto- of videograaf. De film Boyhood werd met tussenpozen in 12 jaar tijd opgenomen, van 2002 tot 2013. Mason jr. wordt gevolgd vanaf zijn zesde tot hij 18 wordt. Het hele project is met dezelfde acteurs opgenomen.

De Nederlandse Lotte is 18 jaar lang elke week door haar vader gefilmd. Hij maakte daar een timelapse van, die al meer dan 2 miljoen keer bekeken is.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore