EditieNL

Sami werd onterecht als dief getoond op tv: 'Ik voel me eenzaam en depressief'

07 december 2017 10:56 Aangepast: 07 december 2017 21:22
Beeld © ANP

Het zal je maar gebeuren: Sami Ellouzi verscheen in oktober op RTV Oost als een man die geld zou pinnen met een gestolen pas. Dat klopte niet: het was zijn eigen pinpas. Pas afgelopen week kreeg hij excuses en volgende week rectificeert de regio-omroep de fout. Te laat, vindt Sami.

In Tubantia doet de man uit Hengelo zijn verhaal. Hij kijkt zelf regelmatig naar het RTV Oost-programma Onder de Loep, waarin de politie de beelden toonden. Deze aflevering miste hij, een vriend attendeerde hem erop via een app. "Ik kreeg op het werk een appje van een vriend, met de beelden erbij. ‘Hé Sami, wat is dit?’ Ik dacht dat hij een grapje maakte", vertelt hij aan de Twentse krant.

'Mijn wereld is klein en eenzaam geworden'

Maar het was dus geen grap, de beelden van Sami werden echt getoond. Na de app van zijn vriend ging hij meteen naar het politiebureau om de boel recht te zetten, in de hoop dat daarmee de kous af zou zijn. Dat was niet zo. "Mijn wereld is heel klein geworden en eenzaam. Ik heb vrienden en kennissen verloren. Mensen roddelen. Ik hoor de raarste verhalen over mij, waar totaal niets van waar is."

Sami werkte bij La Place, het restaurant van moederbedrijf V&D. Omdat V&D failliet ging, sloot het restaurant en raakte hij zijn baan kwijt. "Van een oud-collega hoorde ik later, dat er werd rond verteld dat ik bij mijn vorige baas was ontslagen vanwege diefstal. Hoe komen mensen erbij om zo’n leugen zomaar rond te vertellen?" 

Na anderhalve maand excuses

Op 19 oktober verschenen de beelden bij RTV Oost, pas afgelopen dinsdag, ruim anderhalve maand later, kreeg hij excuses van de politie in de vorm van een bos bloemen. Het duurt nog een week voordat Onder de Loep met een rectificatie komt. Te laat voor Sami, wiens leven helemaal op z'n kop staat. "Ik ben niet zo zeer boos, ik ben vooral heel erg verdrietig. Wat je meemaakt heeft zo’n impact op je leven. Niet alleen op mij, maar het hele gezin."

Sami zondert zich af van zijn omgeving. "Ik durf niet meer alleen in een ruimte te zijn. Want dan denk ik: zullen ze me wel vertrouwen? Het maakt angstig. Dat gevoel maakt je zo klein, zo eenzaam en depressief.  Ik zit maar liever thuis."

Reactie politie

De politie zegt tegen Tubantia de fout te betreuren. Ze onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren. Vermoedelijk zit er een discrepantie in de tijdsregistratie van de pintransactie en bewakingscamera. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`