EditieNL

Toe aan vakantie? Op dit tropische eiland kun je puppy's knuffelen

04 december 2017 11:26 Aangepast: 04 december 2017 19:40
Eén van de honden op het strand Beeld © charitywithtim

Krijg je ook zo'n zin in vakantie van dit grauwe, regenachtige weer? Dan is het Caribische eiland Providenciales de ideale vakantietip. Je hebt er blauwe zee, witte stranden, en je kunt er de hele dag puppy's knuffelen.

Tussen de palmbomen en de resorts ligt op Providenciales de hondenopvang Potcake Place. Het is geen toeristische attractie, maar een non-profit organisatie die zich inzet voor de zwerfhonden op het Caribische eiland. 

Uurtje knuffelen

Naast opvang en verzorging houden ze zich bezig met de resocialisatie van zwerfhonden, en daarbij spelen toeristen een belangrijke rol. Ze vragen bezoekers van het eiland om te gaan wandelen en te spelen met de hondjes. Maar je kunt ook langskomen om gewoon een uurtje te knuffelen met de beesten. Zo kunnen de honden aan mensen wennen. Het mooiste is: behalve de reis en het verblijf natuurlijk, kost de puppy-tijd helemaal niets.

Tekst loopt door onder de foto's 

Als je echt geen afscheid kan nemen van het beestje hebben ze ook nog een oplossing: als je wilt adopteren, helpt de organisatie met het regelen van een vlucht. Wel waarschuwen ze iedereen dat je er niet te licht over moet denken: de honden die ze opvangen kunnen gemiddeld 15 jaar worden.  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`