EditieNL

Waarom iedereen het over 'Op Me Monnie' van Famke Louise heeft

24 november 2017 15:50 Aangepast: 29 november 2017 14:11
Beeld © Screenshot YouTube

Ineens is daar de clip van model/zangeres/influencer Famke Louise. In een week tijd heeft het liedje ruim drie miljoen views op YouTube en tienduizenden (negatieve) reacties. Wat maakt dat we het massaal over dit nummer hebben?

"Mensen praten erover omdat het anders is" zegt Nina van den Broek van Hitkrant. "Ze was wel al bekend van YouTube en Instagram, en uit het niets kwam daar dit nummer." Het liedje 'Op Me Monnie' is vooral opvallend omdat het hele nummer flink geautotuned is. "Autotune hoor je veel bij rappers maar bij meisjes eigenlijk nog niet. En zeker niet met zo'n poppy sound." 

Maar niet alleen het nummer is opvallend, ook de clip is er eentje waar over gepraat wordt. "Mensen verwachten het niet bij haar, het lijkt een heel lief meisje en dan blijkt ze ineens een stoere chick met grote honden en opvallende kleding, Iedereen wil dat zien," zegt van den Broek.

Vriendje

Wie Famke Louise niet kent van Models in Paris kent haar misschien als het vriendinnetje van de omstreden YouTuber Snapking. Hij kwam onlangs in het nieuws omdat hij jongeren zou hebben opgelicht. Toch is haar bekende vriendje volgens Van den Broek niet de reden dat de clip zo populair is. "Ze is zelf een influencer met heel veel volgers, Famke Louise is juist een beetje terughoudend over haar relatie met Snapking omdat ze daar heel veel negatieve reacties op krijgt."

Danique Hoofwijk, hoofdredacteur van Girlscene denkt dat haar relatie met Snapking toch wel van invloed is op haar succes. "Ze is echt wel al heel bekend bij onze doelgroep. Ook omdat ze een relatie heeft met Snapking. Maar we kenden haar nog niet als zangeres, en mensen hebben altijd wel een mening over alles wat nieuw is."  

Powervrouw

En die meningen zijn er volop, en niet mild zullen we maar zeggen. Zo zegt YouTube-gebruiker LetGames in een reactie onder de video: "Ik denk dat ik aangifte ga doen bij de politie want ik vind dit echt aanranding van m'n oren echt niet normaal dit." Dokter Hond reageert onder de clip: "Ik heb dit liedje als inbraakalarm, 't verjaagt echt iedereen."

Toch denkt Hoofwijk niet dat Famke Louise zich niet door de negatieve reacties laat tegenhouden. "Ze wil echt een boodschap overbrengen, ze wil een powervrouw zijn. Ze wil aan jonge meiden laten zien dat ze kunnen doen wat ze willen en dat doet ze zelf dus ook". 

Bekijk hier de video van Famke Louise:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`