EditieNL

Zwerver helpt gestrande vrouw uit de brand met zijn laatste geld - dit is zijn beloning

23 november 2017 17:45 Aangepast: 23 november 2017 21:32
Kate en Johnny op de avond dat hij van zijn laatste geld benzine voor haar haalde. Beeld © Kate McClure

Toen Kate McClure op een avond naar huis reed, kwam ze zonder brandstof te zitten. Ze wilde zelf in het donker naar het dichtstbijzijnde tankstation lopen, maar kwam toen zwerver Johnny Bobitt tegen. Hij stuurde haar terug de auto in en ging zelf op pad.

Van zijn laatste geld haalde hij een jerrycan benzine voor haar. Kate had op dat moment geen cash geld bij zich en kon hem dus niet direct terugbetalen. Samen met haar vriend Mark d'Amico ging ze in de dagen erna een paar keer bij Johnny langs om hem zijn geld en wat extra eten te geven.

Geld inzamelen

Het bleek dat de 34-jarige Johnny een veteraan is van de Amerikaanse marine die later ook als verpleegkundige heeft gewerkt. "Ik sta door mijn eigen toedoen nu op straat", vertelt hij ze. "Daar heeft niemand anders schuld aan."

Miniatuurvoorbeeld

Johnny in betere tijden als verpleegkundige op een traumaheli.

Het koppel besloot een inzamelingsactie voor hem op te zetten. "Met het geld wil ik graag een woning voor hem huren, een betrouwbaar voertuig voor hem kopen en hem genoeg geld geven om de eerste maanden vooruit te kunnen", schrijven ze op de donatiepagina

Dat is niet niks en daarom is het hartverwarmend om de reacties en donaties te zien binnenstromen. Na drie dagen stond de teller al op zo'n 700 dollar, maar daar bleef het niet bij.

Wat een bedrag

Daarna gaat het balletje pas écht rollen. Na een artikel in de lokale krant - ze wonen in het Amerikaanse Philadelphia - krijgt de inzamelingsactie landelijke aandacht van verschillende tv-stations. Ook wordt de actie door bekende Amerikanen gedeeld op Twitter.

Steeds meer mensen geven geld, omdat ze dit voorbeeld van 'pay it forward' prachtig vinden. Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en staat de teller op bijna 197 duizend dollar (166 duizend euro). Van het geld wordt een huis gekocht en het komende Thanksgivingweekeinde zit Johnny lekker in een hotel.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`