EditieNL

Vanaf deze week op Facebook van EditieNL: mid-roll advertenties in video's

13 november 2017 09:35 Aangepast: 15 december 2017 14:15
Beeld © EditieNL

EditieNL is deze week gestart met een pilot van een maand waarin we testen uitvoeren met het tonen van mid-roll advertenties in Facebookvideo's. We zijn daarmee de eerste Facebookpagina in Nederland die dit doet.

Een mid-roll advertentie verschijnt op een door ons geselecteerd moment in een video. Alleen video's van 90 seconden of langer komen in aanmerking voor zo'n advertentie. De reclames worden niet in alle video's toegevoegd: tijdens de pilot voegen we handmatig de optie toe aan één door ons geselecteerde video per dag. 

Sterke groei

RTL heeft ervoor gekozen om dit experiment te starten vanwege de sterke groei van activiteit op de Facebookpagina van EditieNL. Ook andere pagina's van RTL, zoals RTL Nieuws, Voetbal Inside en RTL 4, maken een flinke groei door. De Facebookvideo's genereren momenteel ruim 60 miljoen views per maand, een stijging van bijna 80 procent ten opzichte van 2016. 

Voorbeeld

Benieuwd naar hoe zo'n advertentie eruitziet? In onderstaande video is er eentje toegevoegd. Let op: om de advertentie te zien, moet je de video op mobiel kijken. Ook moet je minstens 20 seconden achter elkaar naar de video kijken, anders verschijnt de advertentie niet.

Vragen of feedback? Reageer onder de video op Facebook

`