Opmerkelijk

Nederlandse Selenay (16) scoort bij Turkse Voice: 'Mijn tante had me stiekem opgegeven'

13 november 2017 13:47 Aangepast: 14 november 2017 11:17
Selenay (16) tijdens de blind auditions. Beeld © The Voice Turkije

De Turks-Nederlandse Selenay Dagdelen deed al eens mee aan The Voice Kids in Nederland, maar heeft nu ook succes bij The Voice in Turkije. Zaterdag blies ze de Turkse juryleden van hun stoel.

Nog geen twee weken geleden kreeg de 16-jarige Selenay te horen dat ze mee mocht doen aan de Turkse versie van The Voice. "Mijn tante had me stiekem opgegeven en ineens kreeg ik te horen dat ik auditie mocht doen", vertelt Selenay. 

Vier juryleden

Samen met haar familie vloog ze naar de opnamestudio. Haar variant op het lied 'I have nothing' van Whitney Houston viel in de smaak. "Ik was zo zenuwachtig dat ik niet meer goed kon nadenken over hoe het nou precies ging, maar ik heb wel echt genoten van het moment", zegt ze. 

Vier juryleden draaiden uiteindelijk hun stoel om. "Ik was heel blij. Toen ze zich hadden omgedraaid dacht ik: oké nu komt het wel goed." 

Extra spannend

In 2016 haalde Selenay de finale van The Voice Kids in Nederland. In Turkije doet ze dit keer mee aan de volwassen versie. "Ik vind het wel extra spannend, want ik ben een van de jongste deelnemers", vertelt ze. "De sfeer is ook wat anders met al die volwassenen, maar gelukkig is iedereen heel vriendelijk." 

De 16-jarige deelneemster mag nu door naar de battles, die over een paar weken in Turkije plaatsvinden. Ondertussen is Selenay nog volop bezig met het verwerken van alle positieve reacties. "Het is allemaal zo snel gebeurd, dus dat is wel echt een shock, maar ik geniet er heel erg van." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`