EditieNL

Slaapt jouw baby slecht? Deze robotwieg kan je helpen

19 oktober 2016 11:37 Aangepast: 19 oktober 2016 14:43
De SNOO Smart Sleeper. Beeld © Screenshot YouTube

Met deze robotwieg zullen ouders veel minder last hebben van een huilende baby die je nachtrust verstoort. Met microfoons, boxen en een automatische schommelfunctie neemt de wieg ouders een hoop werk uit handen.

De SNOO Smart Sleeper van The Happiest Baby zorgt er met microfoons voor dat hij weet wanneer de baby aan het huilen is. De wieg start dan automatisch met schommelen. De bewegingen lijken veel op een rustgevende autorit. Als de baby harder begint te huilen, zal de wieg steviger gaan schommelen. Net zo lang totdat dat de baby slaapt. Volgens de bedenker en kinderarts Harvey Karp zou elke baby binnen een minuut moeten stoppen met huilen.

Relaxte geluiden

De wieg probeert de baby niet alleen met schommelen te kalmeren, ook met geluid. De boxen in het bedje laten ontspannende geluiden horen waar een baby makkelijker van in slaap valt. Dit geluid lijkt veel op wat een baby in de baarmoeder hoort. De wieg kent zowel geluiden die helpen om te slapen als geluiden om een baby te laten stoppen met huilen.

Maar volgens Karp moeten ouders niet denken dat ze niets meer hoeven te doen. "We willen niet dat mensen denken dat de wieg een truc is om baby’s eenvoudig voor acht uur te laten slapen, zo zijn baby’s niet", zegt hij tegen The Wall Street Journal. Volgens Karp moeten ouders dus nog steeds regelmatig bijspringen wanneer er iets met het kind aan de hand is, maar wel minder vaak. De wieg laat ouders weten wanneer ze nodig zijn via een app die ze op hun telefoon kunnen installeren.

Niet goedkoop

Goedkoop is de wieg niet. Ouders die een betere nachtrust willen moeten 1160 dollar neerleggen. Dat is ongeveer 1060 euro. Volgens Karp is de hoge prijs makkelijk te verklaren. "Normaal huur je een babysitter in om voor je baby te zorgen, nu doet de robotwieg dat. En dat is nog steeds goedkoper."

Bekijk hier de video:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore