Ga naar de inhoud
EditieNL

Dubbelganger Groningse schutter wil schadevergoeding

Timor Ivanov met de foto van zijn dubbelganger Azim A.

Timor Ivanov (22) werd twee keer onterecht gearresteerd door de politie. Hij werd namelijk aangezien voor Azim A. die ervan wordt verdacht dat hij een 21-jarige student in Groningen neerschoot. Timor zegt hiervan psychische schade te ondervinden en dient een claim in. Maar hoe kansrijk is dat?

De echte schutter A. zit inmiddels vast, maar zijn dubbelganger Timor Ivanov ondervindt naar eigen zeggen nog steeds de gevolgen van zijn twee onterechte aanhoudingen. 

Vooral het massale karakter van zijn aanhoudingen heeft enorme indruk op Ivanov gemaakt. Zo werd hij twee keer omsingeld door een grote groep politie-agenten. "Als je twee keer op zo'n manier aangevallen wordt dan is dat enorm heftig", vertelt de 22-jarige rapper aan Editie NL. 

Altijd alert op politie-auto's

Timor zegt zich na zijn aanhouding niet veilig meer te voelen op straat. "Ik was na mijn aanhoudingen enorm alert op politie-auto's. Ze keken naar me alsof ik Pablo Escobar was."

Ivanov is met zijn angstgevoelens inmiddels naar een psycholoog geweest. Hij is vooral boos op justitie omdat het niet de eerste keer is dat de politie onterecht achter hem aanzat. Zo zat Ivanov eerder 3 maanden onterecht vast, hiervoor kreeg hij indertijd een schadevergoeding van 10.000 euro.

"Daar heb ik nog steeds psychisch last van. Ik ben toen veel werk misgelopen door al dat gedoe." Omdat de onterechte arrestaties dit gevoel hebben versterkt, eist Ivanov een schadevergoeding.

Schadeclaim bij psychische schade

Letselschadeadvocaat ​Edwin Bosch denkt dat de claim van Ivanov alleen kansrijk is als hij psychische schade kan aantonen. "Je kan in theorie ook schadevergoeding krijgen als je onterecht vastzit, maar dat gaat in dit geval niet op omdat hij meteen is vrijgelaten. "

"Een psycholoog moet onderzoek doen naar Ivanovs welzijn", gaat Bosch verder. "Die moet vaststellen dat hij psychische gevolgen heeft ondervonden. Een letselschadeadvocaat moet dan begroten wat voor bedrag daar op past." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: