EditieNL

Blind hondje vermist in Puttense bossen: 'Een wild zwijn betekent zijn dood'

06 november 2017 15:23 Aangepast: 06 november 2017 15:27
Binky. Beeld © Dierenambulance Nijkerk

In het bos bij Putten wordt sinds gisteravond met man en macht gezocht naar het blinde hondje Binky. Het 14-jaar oude beestje raakte vermist en loopt vanwege zijn handicap extra gevaar.

Vannacht is tot 03.00 uur 's nachts doorgezocht naar het bejaarde hondje. Vanochtend is de zoektocht hervat door vrijwilligers, de dierenambulance en een speurhond naar de kleine Binky.

Wilde zwijnen

Zijn baasje stond heel eventjes te praten toen Binky binnen een paar minuten weg wist te glippen. De dierenambulance maakt zich veel zorgen om het beestje. Niet alleen omdat hij blind is, maar juist ook door het gebied waar hij is verdwenen.

"Er lopen hier tientallen, misschien wel honderden wilde zwijnen rond", zegt een woordvoerder van Dierenambulance Nijkerk e.o. "Als hij die tegenkomt, dan is het einde oefening. Die eten echt alles."

Hondenneus

De dierenambulance hoopt dat Binky zijn goede hondenneus gebruikt. "Hij ziet natuurlijk niet, moet jij je voorstellen dat je je weg moet vinden op een onbekend terrein zonder zicht. Gelukkig hebben honden wel een sterk reukvermogen." 

Het oude hondje is een kruising tussen een Jack Russel en een Yorkshire Terrier. Wie Binky heeft gezien kan contact opnemen met de dierenambulance Nijkerk.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`