Editie NL

Aldi verkoopt alléén deze week een frikandellenvlaai

06 november 2017 14:50 Aangepast: 06 november 2017 15:29
Beeld © Aldi

Bij de Aldi kun je vanaf deze week terecht voor een frikandellenvlaai. Een hartige vlaai gemaakt van brooddeeg, curry en natuurlijk frikandellen.

'Tip: warm hem nog even op in de oven', staat er in de folder van de Aldi bij de frikandellenvlaai, in wezen niet meer dan een heel groot, rond frikandelbroodje. 

Niet de eerste

"We hadden de vlaai een keer eerder gezien en wilden hem beschikbaar maken voor iedereen door heel het land", vertelt Laetitia Gruwel van Aldi. "Voorheen moest je naar het zuiden van Nederland maar nu kun je overal genieten van een frikandellenvlaai."

Aldi heeft de vlaai afgekeken van de Limburgse bakkerij Engels. De bakkerij was de eerste die de vlaai in de vitrine zette. De bakker had de vlaai voor een vriend gemaakt en kreeg zoveel positieve feedback dat hij hem uiteindelijk ook in de winkel ging verkopen.

Voor 8 personen

Uit de taart komen acht porties, dus je kunt hem met je vrienden eten. De vlaai van de Aldi kost 3,99 euro. Een groot verschil met de originele uit Limburg, die kost namelijk 24,99 euro.

Als je de vlaai wilt proberen, moet je wel snel zijn want het wordt alleen deze week verkocht. Van 6 november tot en met woensdag 8 november ligt het in de schappen bij alle Aldi's in Nederland.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore