EditieNL

Bitcoin-automaat gestolen: 'Het is een virtuele munt, wat een idioten'

03 november 2017 15:38 Aangepast: 03 november 2017 16:29
De gestolen bitcoin-automaat

Afgelopen woensdag werd er in Oudenbosch een bitcoin-automaat gestolen. De dieven hadden er alleen niet over nagedacht dat de bitcoin een virtuele munt is. Dat kwartje zal later wel gevallen zijn.

Nu de bitcoin voor het eerst meer dan 7000 dollar waard is, lijkt de munt officieel interessant te zijn voor diefstal. De dieven hadden het specifiek gemunt op de bitcoin-automaat, die in brasserie Tivoli in Oudenbosch stond. Behalve de automaat hebben de dieven niks anders gestolen. 

Erg dom

"Wat een idioten," zegt eigenaar Herman Vissia. Hij kan naar eigen zeggen niet bij de stommiteit van de dieven. "Bitcoins zijn virtuele munten, dus lijkt het me logisch dat er niks uit de automaat te halen valt. Ze zullen wel gedacht hebben dat ze de jackpot te pakken hadden met een automaat vol bitcoins", lacht de eigenaar. 

Vissia vindt het knap dat ze de automaat überhaupt hebben kunnen tillen. "Ze zullen zeker met drie man zijn geweest, dat ding is loodzwaar. Met de voet erbij weegt-ie zeker zo'n 120 kilo."

Gelijk gesnapt

Vissia verwacht de automaat niet meer terug te zien. "Ze zullen hem wel helemaal kapot geslagen hebben, om de inhoud eruit te halen. Bij de nieuwe automaat die ze zullen plaatsen, komt een bordje te staan: 'Hier zitten echt geen bitcoins in!'"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

`