EditieNL

De Bosschebollenvlaai: Limburge en Brabantse bakkers voegen lekkernijen samen

31 oktober 2017 10:10 Aangepast: 31 oktober 2017 13:45
Beeld © Twitter Jos Verkuijlen

Het blijft een strijd tussen de Limburgers en de Brabanders: de Bossche bol of de Limburgse vlaai? Vorige week won de Bossche bol het van de Limburgse vlaai, als favoriete regionale lekkerni van het land. Maar wat als je ze samenvoegt?

Op nummer één eindige de Bossche bol, maar op een mooie tweede plek stond de Limburgse vlaai. Bleek uit een peiling van reviewplatform Zoover.

Meesterwerk?!

"De Limburgse vlaai kan wel weg", zegt Jan de Groot tegen Omroep Brabant. Terwijl Thijs Broekman weer vol overtuiging zegt: "De vlaai heeft een zachte smeuïge smaak, en dat is veel lekkerder dan de eentonige smaak van een Bossche bol." 

Toch besloten de besloten de meesterbakkers om samen de keuken in te duiken.  Want als je de twee lekkerste gebakjes van het land samenvoegt, dan kan het niet anders dan dat er een meesterwerk uitkomt. Het resultaat is de Bosschebollenvlaai!

Bossche bollenvlaai

Maar of de vlaai echt lekker is, zullen we niet zo snel achter komen. "Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we 'm niet verkopen", laat Jan de Groot aan Editie NL weten. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore