EditieNL

Kattenasiel zoekt vrijwilligers vanwege schimmeluitbraak

30 oktober 2017 15:19 Aangepast: 30 oktober 2017 17:48
Een geïsoleerde kitten in het Amsterdamse kattenasiel Beeld © Dierenopvang Amsterdam

Ruim 200 katten moeten door een schimmeluitbraak bij Dierenopvang Amsterdam noodgedwongen in quarantaine. Omdat de katten 6 weken lang alleen in een hok moeten doorbrengen, zoekt de organisatie nu vrijwilligers die de eenzame katten kunnen vermaken.

De schimmelinfectie werd drie weken geleden op de afdeling katten geconstateerd. "Het ging in dit geval om een zeer besmettelijke variant," vertelt Karin Amstutz van Dierenopvang Amsterdam. 

Niet dodelijk

De schimmelinfectie in kwestie is niet dodelijk, maar wel vervelend voor de katten. Zo krijgen de besmette katten kale plekken op hun kop.

Van de 230 katten die momenteel worden opgevangen bij de Dierenopvang zijn slechts 40 besmet. Omdat de kennel ook besmet is, wil de opvang geen risico's nemen en daarom worden alle katten apart gehouden.

Sneu

De vrijwilligers zijn hard nodig omdat de katten de komende weken in een hokje van één vierkante meter moeten doorbrengen. "Dat is best sneu voor een kat. Bovendien zijn de katten die in ons asiel zitten al bibberig en bang aangelegd, in een hokje wordt dat er niet beter op," zegt Amstutz. 

Het takenpakket van de gezochte vrijwilligers bestaat vooral uit het vermaken van de eenzame katten. 

"We zoeken entertainment. Daarom zoeken we vrijwilligers die met de katten willen spelen via een hengeltje. Ook een verhaaltje voorlezen werkt goed weten we uit ervaring." 

Aanmelden

Interesse? Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het e-mailadres schimmelvrij@gmail.com. In het asiel wordt uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat je de besmetting op je eigen kat overbrengt.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore