EditieNL

Huiskat Roderick uit verpleeghuis 150 kilometer verderop in België teruggevonden

27 oktober 2017 15:45 Aangepast: 28 oktober 2017 09:28
Beeld © Privé foto

De bewoners van verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp waren afgelopen maand erg verdrietig, hun kat Roderick liep in september weg. Maar gisteren kregen ze goed nieuws: Roderick is 150 kilometer verderop teruggevonden in het Belgische plaatsje Muizen.

In het verpleeghuis wordt druk gespeculeerd over hoe Roderick in België uit is gekomen. "Het kan zijn dat hij er zelf heen is gelopen", zegt Monique Aalbers van verpleeghuis Leythenrode. "Maar aan zijn  niet-atletische bouw te zien, lijkt dat niet zo te zijn. Het kan zijn dat iemand hem heeft meegenomen, maar ook dat zien we niet helemaal voor ons. Dus denken we dat hij op een of andere manier is meegelift richting het zuiden."

Tekst gaat verder onder foto 
Miniatuurvoorbeeld

'Welkom terug Roderick'

Toen van een Belgische dierenarts het bericht kwam dat Roderick was gevonden via zijn chip, sprongen receptionisten Kitty en Fanny meteen in de auto. Op naar Brussel om de huiskat snel terug te halen. "De bewoners hebben Roderick zo gemist, ze waren ongelooflijk blij dat hij vanochtend weer op zijn vertrouwde plekjes lag. Er hingen zelfs briefjes met 'Welkom terug Roderick'", vertelt Aalbers. 

De bewoners zijn erg gehecht aan hem. "Hij is zeven jaar geleden aan komen lopen en nooit meer gegaan. Roderick is echt een bewoner, een rustige jongen die de bewoners veel liefde brengt. Vanochtend zag ik hem alweer lekker liggen op het blad van de rolstoel van een bewoonster. We zijn blij dat hij weer terug is!"

Mysterie

Hoe de huiskat in vredesnaam helemaal in het dorpje vlakbij Brussel terecht is gekomen, is en blijft een mysterie. "Daar zullen we nooit achter komen, hij zal het ons ook niet vertellen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore