EditieNL

Naast pepernoten en chocoladeletters nu ook kaasletters te koop

24 oktober 2017 14:54 Aangepast: 24 oktober 2017 15:12
Beeld © Facebook

Kruidnoten, taaitaai, chocoladeletters: de supermarkten liggen er nu al vol mee. Dit jaar wordt daar iets extra's aan toegevoegd: de kaasletter.

Als je niet van zoetigheid houdt, of gewoon een enorme kaasliefhebber bent, is de kaasletter wel iets voor jou. Boerenkaasletters worden gemaakt op een kaasboerderij Schellach in Middelburg maakt de letters, maar aan de kaas die zij maken zit een limiet. 

Grote orders

"Vorig jaar boden we dit al aan, maar toen op kleinere schaal. Schellach doet het zelfs al 15 jaar. Nu is het opgepikt en gaat het ineens heel hard", vertelt Niels Steenbakker van SeaCommerce, die samen met Schellach de kaasletters produceert en verkoopt. "We krijgen ineens hele grote orders binnen en we zijn bezig met andere kaas en andere boeren." 

Steenbakker stuitte bij toeval op de kaasletters in kaasboerderij Schellach. "Ik zag dat ze een W uitsneden voor een klant die geen chocola lustte. Ik maakte toen een website voor Schellach en stelde voor om de kaasletters online te gaan verkopen." Zo geschiedde het, en nu staat de telefoon roodgloeiend.

Op = op

Op de site kunnen consumenten en bedrijven kaasletters bestellen. De orders stromen binnen. "We doen ons best om alle reserveringen rond te krijgen, we hebben goede hoop dat het lukt. Maar: op is op."

Je kunt kiezen uit 25 soorten kaas, van jong, belegen en oud tot kaasletters met pesto, fenegriek en komijn. Alleen de S en de P zijn op dit moment beschikbaar. Ze zijn 8,95 euro per stuk. "Vooral de jong belegen en de letter met fenegriek, wat de kaas een nootachtige smaak geeft, zijn populair", vertelt Steenbakker. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`