EditieNL

Foutje: tomatensoep van Unox toch niet te zout

23 oktober 2017 16:44 Aangepast: 23 oktober 2017 16:44
Beeld © iStock

In de tomatensoepwijzer van onderzoeksbureau Questionmark kwam Unox Tomatensoep op de laatste plaats te staan. Veel te veel zout, zo vond Questionmark. Dat is nu teruggedraaid: ze bleken een oud etiket te hebben onderzocht.

Unilever, waar Unox onder valt, wees het bureau op de ingrediënten van de tomatensoep-in-blik. Het onderzoeksbureau bleek een oud blikje te hebben onderzocht, in plaats van het vernieuwde recept.

Oud blik

Unox tomatensoep bevat 0,7 gram zout per 100 milliliter, in plaats van de 0,88 waar het onderzoeksbureau eerst vanuit was gegaan.

Het onderzoeksbureau liet vandaag weten dat de resultaten zijn aangepast en Unox tomatensoep-in-blik niet meer op de laatste plek is belandt, maar op de 13e plek.

Tomatensoepwijzer

Questionmark heeft 33 verschillende tomatensoepen onderzocht op basis van de ingrediënten. Zij maakten hierna een lijst met soepen aan de hand van de hoeveelheid zout, suiker en keurmerken.

Het onderzoeksbureau raadt consumenten aan om soepen te eten aan die minder dan 0,5 gram zout per 100 milliliter bevatten. Opmerkelijk genoeg hebben ze alleen geen enkele soep gevonden die minder dan 0,67 gram zout per 100 milliliter bevat.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore