EditieNL

Bejaarde vrouw krijgt tweedehands ondergoed van wasserij na kwijtraken was

19 oktober 2017 09:00 Aangepast: 19 oktober 2017 09:06
De brief van de wasserette. Beeld © Twitter

Een bejaarde vrouw uit Nijmegen kreeg een wel heel bijzonder goedmakertje van de wasserette, nadat haar ondergoed was kwijtgeraakt. Eigenaar Sjef Bartels stuurde haar tweedehands ondergoed op dat niet van haar was, en daar krijgt hij nu veel kritiek op.

"Wij hebben alles onderzocht en zijn tot de conclusie geraakt dat er geen was van u bij ons is kwijtgeraakt", staat er in de brief, die naar verluidt door een verzorgster op internet is gezet. "Omdat wij het voor u vervelend vinden ontvangt u hierbij wat onbekend ondergoed. Wellicht kunt u deze gebruiken."

'Schandalig'

De brief aan de bewoonster van seniorencomplex De Provenier was bedoeld als tegemoetkoming van de wasserette, maar schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Op social media wordt het schandalig genoemd dat de bejaarde vrouw ondergoed van anderen terug krijgt.

Sjef Bartels, eigenaar van Wasserij de Waal en schrijver van het briefje, is geschrokken van de ophef. Toch blijft hij erbij nooit ondergoed te hebben kwijtgemaakt. "We hebben hier een computersysteem waarin alles wordt genoteerd", vertelt hij. "Wij halen de was altijd op, maar die dag stond er bij haar geen was. Dan kan het ook niet kwijtraken."

Ondergoed van overledenen

Omdat de vrouw in kwestie bleef aandringen heeft Sjef nog gezocht naar het ondergoed, tegen beter weten in. "Toen dacht ik: laat ik dat mens een plezier doen. Er ligt hier een hoop ondergoed van mensen die zijn overleden, waarvan de nabestaanden zeggen: doe er iemand anders een plezier mee. Dus heb ik vier mooie exemplaren gezocht en die teruggestuurd."

Inmiddels gaat zijn briefje het internet over en veel mensen hebben kritiek op de actie van Sjef. "Ik snap de kritiek heus wel, maar ik wilde gewoon iets doen voor deze mevrouw. Als we een fout hadden gemaakt hadden we dat echt wel opgelost, maar het ondergoed is hier nooit geweest." De bewoonster heeft zelf nog niet op de brief gereageerd, Sjef zegt haar later deze week te spreken.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore