EditieNL

'Uitvaart Nederlands elftal op groot scherm': café steekt de draak met dramatisch Oranje

10 oktober 2017 17:51 Aangepast: 10 oktober 2017 17:57
Het bord van café Franske. Beeld © Facebook

'Vanavond op groot scherm: de begrafenis van het Nederlands elftal'. Een ludieke actie van café Franske in Helmond trekt veel aandacht, al is het nog maar de vraag hoeveel gasten die gaat trekken.

Nederland speelt vanavond de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Het WK in Rusland lijkt verder weg dan ooit nu Oranje met tenminste 7 doelpunten verschil moet winnen van de Zweden, en dus maakt ook café Franske zich op voor een zware avond.

Geen bloemen a.u.b.

Maar dat doen ze met een knipoog. "Vanavond op groot scherm: de begrafenis van het Nederlands elftal. Dienst start om 20:45, geen bloemen a.u.b.", staat er op het bord buiten het café te lezen.

Werknemer Wim van der Mierden heeft de actie bedacht en kan wel lachen om alle aandacht. "Het is echt wel heel triest, maar je kunt er maar beter om lachen", legt hij zijn sarcastische tekst uit. "Met kwaad blijven schieten we toch niets op."

Cake en koffie

En dus wordt het vanavond een echte uitvaart. Gasten wordt verzocht in het zwart te komen, en ja, er is ook cake en koffie. Al weet Wim niet hoeveel gasten er op de Oranje-uitvaart zullen komen. "Ik denk eerlijk gezegd dat de meeste mensen zoiets hebben van 'ik vind het wel goed zo', dus ik durf echt niet te zeggen hoeveel mensen hierop afkomen."

De kans dat de begrafenis alsnog in een groot feest verandert, schat Wim klein in. "Dat zie ik niet gebeuren. Het is jammer, want tijdens het vorige WK hadden we alles op groot beeld en elke wedstrijd zat de hele tent vol. Dat zal nu wel anders zijn". Gelukkig heeft het Helmondse café ook hiervoor een oplossing: "Dan zijn we volgend jaar maar gewoon voor Duitsland!"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`