EditieNL

Limburger rijdt rond op bierkratje, met 45 kilometer per uur

06 oktober 2017 17:41 Aangepast: 06 oktober 2017 17:47
De 'scootmobiel' voor het stoplicht Beeld © Rick Jacops

Een voetganger in Heerlen keek gek op toen hij een man op een bierkrat voor het stoplicht zag wachten. De verbazing was nog groter toen hij ook nog wegreed toen het groen werd.

De bierkrat bleek naast wielen en een stuur ook nog een kentekenplaat en een achterlicht te hebben. De voetganger was zo verbaasd dat hij het filmde en op Facebook zette. Dat filmpje is inmiddels bijna 30.000 keer bekeken. 

Het blijkt uiteindelijk te gaan om een uitvinding van twee Limburgse studenten Werktuigbouwkunde. De 24-jarige Guido Buntinx en Christophe Westerveld hebben de krat omgetoverd tot een elektrische scootmobiel. Ze hopen het aan een brouwerij te kunnen verkopen die het als pr-middel wil gebruiken, vertellen ze aan De Limburger

45 kilometer per uur

Op dit moment rijden ze op een Gulpener krat, omdat hun werkplaats in de buurt van de brouwerij staat, maar die brouwer is nog niet geïnteresseerd. "Maar de krat is heel gemakkelijk, binnen enkele minuten, om te wisselen voor een ander merk", zeggen de studenten.  

De krat kan maximaal 45 kilometer per uur, en kan ongeveer 30 kilometer afleggen. "Twee keer op en neer van Gulpen naar Valkenburg is ons al gelukt. Veel verder moet je ook niet rijden, want dan krijg je pijn aan je kont", besluiten de uitvinders.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore