EditieNL

Postbode zet pakket in gang Laura via 'touwtje uit brievenbus': 'Absolute no go'

03 oktober 2017 15:40 Aangepast: 03 oktober 2017 15:57
Het pakket in de gang bij Laura. Beeld © Facebook

De postbezorger van Laura van Tongeren was wel heel vrijpostig, vindt ze. Bij thuiskomst ondekte ze dat een pakketje niet bij de buren was afgeleverd, maar in de gang stond. De postbode had zichzelf binnengelaten via het touwtje dat uit de brievenbus hing.

Op de Facebookpagina van PostNL doet Laura haar beklag. "Ik vind het zeer bijzonder dat jullie bezorgers zulke pakketten door de brievenbus krijgen! Graag wil ik tekst en uitleg hoe dat kan."

Ze zegt er Harry Potter-gevoelens bij te krijgen. "Ervan uitgaand dat Harry Potter een fantasieverhaal is, en zo’n pakket dus met geen mogelijkheid door een brievenbus past, betekent dat dus dat mevrouw of meneer zich onrechtmatig toegang heeft verleend tot onze woning om 13:04 uur." 

Onveilig in eigen woning

Onbeschoft, asociaal, strafbaar noemt Laura het voorval. Ook geeft ze aan dat het effect heeft op haar gevoel van veiligheid in haar eigen woning. "Je woont in een dorp, waar nooit wat gebeurt, je bent thuis en je kind loopt buiten nog even te ravotten voor hij weer naar school moet (vandaar ook dat touwtje uit de brievenbus!)." 

Dat touwtje hangt er niet voor de postbezorger: "Dat hangt daar met een reden, zodat de kinderen in en uit kunnen lopen zonder dat je als ouder in 10 minuten tijd vijf keer naar de voordeur moet lopen."

Inbreker

Laura ziet de postbezorger als inbreker. "U kunt begrijpen dat dit een absolute no go is, en ik overweeg om naast deze klacht ook nog andere stappen te ondernemen."

Reactie PostNL

"Dit is niet zoals het hoort, en absoluut niet de bedoeling. We hebben contact gehad met de bezorger, en een waarschuwing gegeven. We gaan persoonlijk onze excuses aanbieden aan de ontvanger", vertelt een woordvoerder van PostNL aan EditieNL. "Een pakketje moet aan de persoon zelf, een medebewoner, buurman of buurvrouw worden afgeleverd en anders mee terug worden genomen." 

Wisselende reacties onder Facebook

De reacties onder het bericht van Laura zijn wisselend. Veel mensen vinden dat ze blij moet zijn dat het pakketje is afgeleverd, anderen vinden dat Laura volledig in haar recht staat.

Anja zegt dat ze precies hetzelfde had gedaan als ze postbode was geweest. "Niet slim om tegenwoordig een touwtje door de brievenbus te hangen. Je leeft nog in het stenen tijdperk misschien waar je de deur nog gewoon open kon laten staan. Als ik postbode was zou ik het volgende pakket gewoon door de brievenbus drukken." 

Kim vraagt zich af hoe slim het is om in deze tijd een touwtje uit je brievenbus te hangen. Desondanks is ze het eens met Laura. "Misschien niet nee. Mag er dan alsnog iemand zomaar je huis binnenkomen? Ik dacht 't niet. Ik kan deze mevrouw heel goed begrijpen! Dit hoort gewoon absoluut niet."

'Wie zijn jullie om te oordelen?'

Simona sluit zich daarbij aan en vindt dat iedereen die reageert dat Laura geen touwtje door de brievenbus moet hangen 'belachelijk reageert'. "Vroeger was het normaal om een touwtje op te hangen voor de kinderen en NIEMAND die er wat van zei... Wie zijn jullie om te oordelen, gekken!! En dan nog geeft het niemand het recht een huis binnen te gaan en al helemaal niet als je een postbode bent!!!!"

Sandor vindt dat Laura haar voordeur 'theoretisch open heeft staan' en wenst haar succes met haar klacht. "Je mag die postbode wel dankbaar zijn, als hij kwade bedoelingen had was hij je huis binnen gegaan, de boel leeggeroofd en het pakketje NIET binnen gezet! Ik vind het derhalve erg netjes van deze persoon."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore