EditieNL

IKEA lanceert speciale lijn voor huisdieren

03 oktober 2017 11:00 Aangepast: 03 oktober 2017 13:26
Beeld © IKEA

Dierendag staat voor de deur en IKEA weet ons alvast helemaal in de stemming te brengen. Ze komen met een lijn speciaal voor onze huisdieren. Van een KLIPPAN-bank in het klein tot een place-mat voor onder de brokkenbak.

De lijn heet LURVIG, dat betekent 'harig' in het Zweeds. De lijn bestaat uit ongeveer 30 artikelen, waaronder kussens, kattenhuisjes, brokbakken, hondenriemen en meer. De collectie voldoet volgens IKEA helemaal aan de wensen van de huisdieren. "De lijn is ontworpen in samenwerking met dierenartsen", zegt een woordvoerder van IKEA tegen EditieNL.

Tekst gaat verder onder foto's 
Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Nog even wachten

"We hebben eerst gekeken naar de behoeften van de dieren, hoe slapen, spelen en eten ze? Daarna hebben we het ontwerp aangepast op de behoeften van de consument, want het moet uiteindelijk wel in de rest van de inrichting passen."

Helaas moeten de huisdieren in Nederland nog even wachten op de komst van de huisdieren-lijn. IKEA test de producten eerst in Japan, Frankrijk, Portugal, Canada en de Verenigde Staten. "Op den duur zal gekeken worden of de collectie eventueel ook in andere landen, waaronder Nederland, verkocht zal worden."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`