EditieNL

Feest in Rotterdam: politiepup Bumper 'Dier van het jaar'

02 oktober 2017 16:25 Aangepast: 02 oktober 2017 16:32
Beeld © Facebook DHBumper

Hij was al de populairste politiepup van Nederland, maar nu is Bumper ook nog het 'Dier van het jaar'. Hij kreeg de prijs van het tijdschrift Kidsweek. Daarmee versloeg hij onder andere de haai die Freek Vonk beet, en reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya.

Dit jaar hebben veel fans Bumper zien uitgroeien van een politiepup in een echte politiehond. Hij leert bij de politie in Rotterdam in twee jaar hoe hij een politiehond moet worden, en daarbij worden al zijn avonturen gedeeld via social media. Dat levert Bumper veel fans op, want inmiddels heeft hij zo'n 85000 volgers op Facebook

Beker en een rookworst

Die populariteit heeft hem ook aan deze prijs geholpen, want duizenden stemmen gingen naar Bumper. In Blijdorp nam hij samen met zijn baasje een beker én een rookworst in ontvangst.  "Bumper verdient de titel omdat hij aaibaar en vriendelijk is als het kan, en stoer en moedig als het moet!", zei baasje Stephan Verwegen tegen Kidsweek.

Het is de zevende keer dat Kidsweek de verkiezing organiseerde, maar de eerste keer dat de winnaar de prijs zelf kwam ophalen. Zoals elk jaar waren alle dieren aan een goed doel gekoppeld, en Bumper hoorde bij de KNGF Geleidehonden. Zij konden ook juichen, want de stichting krijgt een cheque van 2500 euro.

Video

Op de Facebook van Bumper verscheen ook nog een video van Bumper op de prijsuitreiking: 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`