EditieNL

RollerCoaster Tycoon weer terug op de computer

29 september 2017 10:52 Aangepast: 29 september 2017 19:25
Beeld © Atari

Achter je computer onmogelijke achtbanen bouwen en parkbezoekers misselijk maken, het kon allemaal met RollerCoaster Tycoon. Het spel is even weg geweest, maar nu eindelijk weer beschikbaar voor pc-en Mac-systemen.

De makers van Rollercoaster Tycoon 1 en 2, Atari en Chris Sawyer, hebben dat donderdag bekendgemaakt. Het spel werd voor het eerst uitgebracht in 1999 en in 2002 kwamen ze met RollerCoaster Tycoon 2. Gisteren brachten ze RollerCoaster Tycoon Classic uit, een combinatie van de twee klassieke voorgangers. En weer beschikbaar op de computer!

Waardering voor klassieke vormgeving

"Toen ik dit spel twintig jaar geleden maakte, had ik nooit gedacht dat zoveel mensen over de hele wereld het tot zelfs op de dag van vandaag nog zouden spelen", vertelt maker Chris Sawyer. "Het is ook zo gaaf om te zien dat mensen de klassieke vormgeving juist blijven waarderen."

Vorig jaar kwamen de makers al met een RollerCoaster Tycoon Classic-app voor op de smartphone. Het spel ziet er, net zoals de net-gelanceerde versie voor op de pc, precies hetzelfde uit als 'vroeger'. "Nadat we deze app vorig jaar lanceerden, bleven onze fans vragen voor een PC en Mac-versie. Dus daar is -ie dan!"

Het spel is te downloaden via Steam, voor €19,99. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`