EditieNL

Efteling-medewerker scoort met helpen jongetje met Syndroom van Down

25 september 2017 15:32 Aangepast: 25 september 2017 16:03
De zoon van Esther en de efteling-medewerker Beeld © Esther van Goch

Een klein gebaar kan soms een enorm verschil maken. Dat merkte ook Esther van Goch, moeder van een kind met het Syndroom van Down. Een Efteling-medewerker hielp haar zoontje zo vriendelijk, dat ze haar speciaal heeft bedankt op Facebook. Het bericht heeft inmiddels meer dan 26.000 likes.

"Ik wil graag de medewerkster van Kinderspoor in het zonnetje zetten", schrijft Esther op haar Facebook. "Wat een lieve hulpvaardige dame is dat." Esther was met haar zoontje in de Efteling bij een attractie die hij zelf moest aantrappen, zoals een fiets. Maar daar kwam hij in de problemen. 

"Tijdens de wandeling richting de Python was hij voor ons uitgerend en zelf in de rij bij Kinderspoor gaan staan. Daar was hij zo snel aan de beurt dat hij voor onze neus weg fietste", schrijft ze. "Ik dacht al 'dat gaat hij nooit redden, het hele ritje fietsen'. En ja hoor, halverwege stond hij stil en wilde hij niet meer verder." 

'Hij genoot enorm'

Daarom vroeg Esther of ze zelf erbij mocht om mee te fietsen, maar dat was volgens de medewerker niet nodig. De Efteling-medewerker sprong erbij in de trein, en ging naast de jongen zitten. Al pratend fietsen ze samen het ritje uit. 

Het lijkt voor anderen misschien een klein gebaar, maar voor de moeder en haar zoontje heeft het hun hele dag gemaakt. "Onze zoon genoot enorm van de extra aandacht." 

Via de Efteling hebben we nog geprobeerd de medewerker te bereiken, maar zij was vandaag niet bereikbaar. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`