EditieNL

Overleden zoontje Mylan op bijzondere manier op de foto gezet

20 september 2017 15:31 Aangepast: 20 september 2017 15:33
Beeld © Das' Knuss Fotografie

Sanne (28) is moeder van twee dochtertjes voor het oog, maar in het hart is ze moeder van drie kinderen. Mylan, die nu de oudste (bijna 6 jaar) zou zijn, is 13 uur na de bevalling overleden. Ze liet haar gezin compleet, met Mylan, op een bijzondere manier fotograferen.

Sanne, uit Venray, had het ooit al eens eerder gezien, een schaduwfoto. Ter ere van het 35-jarige huwelijk van haar schoonouders hadden ze vorige week een fotoshoot. "Ik heb aan de fotografe, ​Dasja Dijkstra-Zijlstra, gevraagd of het mogelijk was om Mylan ook op de foto te zetten", vertelt Sanne aan Editie NL. Het was een uitdagend maar bijzonder verzoek voor Dasja.

'Hoe houdt een kindje van die leeftijd zijn moeder vast?'

Sanne en haar man hebben de fotografe de volledige vrijheid gegeven. Het was voor Dasja een spannende opdracht. "Ik heb er lang over nagedacht, veel aangepast, zoals de benen het haar. Hoe loopt een kindje van die leeftijd? En hoe houdt een kindje van die leeftijd zijn moeder vast?", zegt Dasja tegen Editie NL.

"Op de eerste foto had Mylan een hoedje op", vertelt Sanne. "De foto was hartstikke mooi en super knap gedaan, maar daar zijn wij het type niet voor." Dus ging Dasja weer aan de slag. Dasja vertelt: "Op een gegeven moment schoot ik vol, toen wist ik dat dit de foto was die ik aan de familie Pastoor moest laten zien."

'Niet alleen in het hart, maar ook voor het oog.'

De foto die Dasja toen liet zien, is de foto die het uiteindelijk is geworden. "We waren er stil van, een kippenvel-moment. Dit is écht Mylan, en dat komt wel even binnen", vertelt Sanne. "We zijn er zo blij mee. Eindelijk is Mylan er niet alleen in gedachte bij, maar ook in het plaatje. Niet alleen in het hart, maar ook voor het oog."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL - Geertje van de Ven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`