EditieNL

Kaaiman als huisdier: eigenaar poetst dagelijks zijn tanden

04 november 2016 12:45 Aangepast: 04 november 2016 14:00
Nobumitsu aait zijn kaaiman. Beeld © Screenshot video/Caters News Agency

De meeste mensen kiezen voor een kat, hond of konijn als huisdier. Maar dat het veel gekker kan bewijst de Japanse Nobumitsu Murabayashi met zijn 46 kilo zware kaaiman. Dagelijks neemt hij het reptiel mee voor een blokje om.

Al 34 jaar loopt de kaaiman, simpelweg Caiman genaamd, bij Nobumitsu thuis rond. Hij kocht hem op een festival voor exotische dieren. De Japanse overheid gaf de man toestemming het beest te houden. 

Thumbnail

Nobumitsu gaat regelmatig een blokje om met Caiman. (Foto: Screenshot video/Caters News Agency)

​Televisie

De bijzondere band tussen Nobumitsu en Caiman trekt veel aandacht in Japan. Een lokale televisiezender maakte een item over de man waarin te zien is hoe hij de tanden poetst van de kaaiman, hem aait en hem meeneemt de straat op.

Nobumitsu had niet verwacht dat Caiman zo groot zou groeien. "34 jaar geleden was het nog een klein beestje", zegt hij in de video. De kaaiman was toen nog zo groot als een hand.  Zijn vrouw is niet zo blij met het bijzondere huisdier. "Ze is het een beetje zat. Dus ik trek steeds meer op met Caiman in plaats van met mijn vrouw", zegt hij lachend.

​Jaren genieten

Nobumitsu hoopt dat hij nog jaren kan genieten van Caiman als huisdier. Normaal gesproken worden de beesten tussen de 50 en 70 jaar oud. 

Thumbnail

Nobumitsu poets de tanden van Caiman. (Foto: Screenshot video/Caters News Agency)

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore