Ga naar de inhoud
EditieNL

Waar zijn je kinderen? Track je gezin met deze apps

Life360 is één van de family tracker-apps. Beeld © Life360

In sommige gevallen kunnen apps waarbij je op basis van gps-gegevens je gezinsleden kunt volgen, best handig zijn. Zo weet je of iedereen veilig is aangekomen en of je al kunt beginnen met koken bijvoorbeeld.

Dankzij deze tracking technologie geef je je familie de ruimte, maar kun je toch een oogje in het zeil houden. De volgende apps zijn hiervoor uitermate geschikt en geven onrustige moeders een fijn gevoel.

1. Life360

Met de app Life360 kun je het hele gezin in de gaten houden. De app werkt via de GPS-verbinding in de telefoon en hiermee kun je precies zien of je kind al onderweg naar huis is. Fijn, want dan hoef je je geen zorgen te maken als je kind een paar minuten later is dan gepland. Daarnaast kun je ook vrienden en familie op zoeken op de kaart, kun je notificaties ontvangen als een familielid een bestemming heeft bereikt of als deze persoon thuis is. Ook kun je chatten via de app en boodschappenlijstjes delen. Handig als je ziet dat er iemand in de buurt is van een supermarkt en jij nog iets nodig hebt. 

Let op: iedereen die je wilt tracken met Life360 moet de app op zijn telefoon hebben staan en moet je toevoegen aan de zogeheten circle. 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: Android & iOS

2. Find my Friends

Op de iPhone stond altijd standaard de app Find my Friends. De app brengt real time in beeld waar je vrienden en/of familieleden zich bevinden. Net als bij Life360 moet je elkaar toevoegen, ook moet je allebei de app op je telefoon hebben geïnstalleerd.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS

3. Zoek mijn vrienden

Voor iedereen met een Android-smartphone is er de app 'Zoek mijn vrienden'. Deze app werkt vrijwel hetzelfde als Life360. Vooral handig als je met een grote groep ergens bent en iedereen lekker zijn gang wilt laten gaan om vervolgens op een bepaald tijdstip ergens af te spreken. In 'Zoek mijn vrienden' kun je precies zien waar iedereen is. Ook hiervoor geldt dat je allemaal de app op je smartphone moet hebben. 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: Android

4. Glympse

De app Glympse is vooral ideaal als je zeker wil weten dat je partner ergens veilig aankomt. Je kunt in de app tijdelijk (tot 4 uur lang) je locatie met iemand delen. Handig op het moment dat je naar huis gaat na een avondje stappen. Je kunt de persoon dan volgen tot het moment dat deze veilig is thuis gekomen.

Uniek aan deze app is dat de ontvanger niet per se de app op zijn smartphone hoeft te hebben. Je deelt via een sms'je je locatie en je bestemming met bijvoorbeeld je partner. Die kan met je meekijken waar je bent en zelfs zien hoe snel je rijdt. 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl: