EditieNL

#peticure: nagels lakken van je hond of kat populair op Instagram

14 september 2017 11:30 Aangepast: 14 september 2017 15:18
Een foto van een trotse eigenaar na een 'peticure' Beeld © Instagram littlestellaxoxo

Van baasjes die hun hond laten knippen en föhnen kijkt niemand tegenwoordig meer op, maar er zijn mensen die nog verder gaan met hun huisdier: ze geven een hele 'peticure'. Dat is de nagels lakken, of nepnagels opdoen, bij je kat of hond.

Mensen lijken vaak op hun huisdier, maar sommige eigenaren gaan daar wel heel ver in: die willen zelfs matchende nagels hebben met hun viervoeter. Instagram staat vol met foto's van trotse eigenaren die de nagels van hun huisdier hebben laten doen. 

Massage en aromatherapie

Er is zelfs een speciale salon in San Diego die helemaal gespecialiseerd is in het verzorgen van de nagels van honden. Het is vergelijkbaar met een beautybehandeling voor mensen. 'Voordat ik  begin geef ik een massage gecombineerd met een lavendel aromatherapie om je dier te helpen ontspannen' schrijft de eigenaresse op de site.

tekst loopt door onder de foto  

Maar hondeneigenaren kunnen het ook zelf doen, op Amazon is er bijvoorbeeld nagellak speciaal voor honden te bestellen. Ook zijn er speciale opplaknagels voor katten. Die zijn ooit bedacht als bescherming voor de meubels en gordijnen van de eigenaren, maar worden ook als mode-accesoire ingezet. 

tekst loopt door onder de foto  

 

Fancy feets! Talk about a #peticure --

Een bericht gedeeld door Lucian Beef Whellington Da 3rd (@lucian_the_augie) op

 

Happy Friday! Time to show off that fresh ‘peticure’ because it’s almost the weekend! --

Een bericht gedeeld door Eastlake Village Vet Clinic (@eastlakevet) op

Te nuchter

Toch lijken we in Nederland iets te nuchter voor deze trend. Gerda Ruijs van Trimsalon Lunetten heeft nog geen klanten gehad die ernaar gevraagd hebben. "Het is wassen, knippen, beetje model erin. En dat is het ook wel", zegt ze. 

"Ik geloof niet dat een pedicure voor huisdieren in Nederland erg hip kan worden. Wij vinden onszelf snel voor joker lopen met zoiets." Ook denkt Ruijs dat veel Nederlanders het toch te veel zouden zien als dierenmishandeling. "Het is een hond, en moet gewoon een hond blijven."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`