Tech

Deze slimme wekker maakt je wakker, geeft kleding- en reisadvies

29 november 2016 11:30 Aangepast: 30 november 2016 08:49
Beeld © Bonjour Kickstarter

Moeite met opstaan? Dan is deze wekker iets voor jou. De Bonjour-wekker maakt je niet alleen wakker, maar is ook je persoonlijke assistent.

De wekker bestudeert je agenda, weet wat je hobby's zijn en welke muziek je op welk moment van de dag afspeelt. Ook heeft-ie een wifi-verbinding, en is er een app. Via de app verzamelt de wekker informatie: hij krijgt toegang tot de apps die op je telefoon staan, als je daar toestemming voor geeft tenminste.

Staat er een file? Dan wekt Bonjour je eerder zodat je op tijd bij je afspraak bent. Regent het? Dan mag je je van de wekker nog een keer extra omdraaien. Schijnt de zon? Dan is het een mooie dag om iets te ondernemen. 

De wekker heeft geen knoppen maar werkt door middel van spraakbesturing. Via de wekker kun je ook contact leggen met andere slimme apparaten in je huis. Wil je bijvoorbeeld je verwarming lager of hoger zetten of je licht uitdoen? Door 'bonjour' te zeggen, kun je die opdracht aan je slimme apparaten geven.

De wekker kan ook nog kleding- en reisadvies geven. Ook zorgt-ie, als je dat wilt tenminste, dat je voldoende beweging krijgt. Ben je vandaag niet aan je 10.000 stappen per dag toegekomen? Dan wekt Bonjour je de volgende dag een kwartier eerder, om het verschil goed te maken. 

De wekker is een ontwerp van het Franse bedrijf Holi en staat op Kickstarter, daar kun je hem alvast bestellen voor 250 euro. Behoorlijk prijzig dus. Al bijna 5000 mensen steunden het project. Met nog 6 dagen te gaan op Kickstarter hebben ze hun doel van 50.000 dollar ruimschoots gehaald: ze hebben al ruim 600.000 dollar aan investeringen binnen. 

Meer op editienl.nl:
Heb jij koffie nodig om wakker te worden? Dan is deze wekker echt iets voor jou.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van