EditieNL

Kerstwinkels bijna weer open: 'Je krijgt er een goed gevoel van en dan koop je meer'

11 september 2017 16:31 Aangepast: 11 september 2017 16:32
Sylvia en Kaho zijn druk met het inrichten van de winkel Beeld © Editie NL

Het is nog volop herfst maar toch zit Romy Starink met haar team al helemaal in kerstsferen. Met man en macht werken ze aan een gigantische pop-up kerstwinkel in Utrecht.

Over een paar weken opent de 'It's all about Christmas'-winkel in een oud C&A-pand in het centrum van de stad. De twee verdiepingen staan dan bomvol ballen, verlichting en versiersels. "Er zijn oprecht mensen die nu al heel veel zin hebben in kerstmis", zegt Starink. "We zijn nu druk in de weer om door het hele land elf winkels in te richten."

Maar zit er nu, zo net na de zomervakantie, al iemand te wachten op sneeuwpoppen en rode neuzen? "Zeker wel", zegt retaildeskundige Cor Molenaar. "Bij kerst denken we aan leuke warme dingen, je krijgt er altijd een goed gevoel van." Volgens hem is het helemaal niet gek dat we nu al met kerst bezig zijn. "Je ziet dat het seizoen verschuift. Mensen zijn nu al aan het plannen bij wie ze kerst gaan vieren dus de voorpret begint ook al vroeg. In deze donkere maanden gaan mensen op zoek naar positieve impulsen en daar helpt dit zeker bij."

Kassa

En dat is niet alleen goed voor de kassa van deze pop-up store. "Omdat je er een goed gevoel van krijgt ga je meer kopen. Ook in andere winkels. Dus dit is heel goed voor de winkelstraat", zegt Molenaar.

Romy en haar team zijn druk met het uitpakken van ongeveer 3.000 artikelen. En hoewel nog niet iedereen eind september al alle versiering in huis haalt 'komen er genoeg mensen inspiratie opdoen' zegt Romy. "Na sinterklaas krijgen we het pas echt druk."

Miniatuurvoorbeeld

De winkel is sfeervol ingericht

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`