Ga naar de inhoud
EditieNL

Ziek jongetje sterft in armen kerstman na vervulling laatste wens

Eric Schmitt-Matzen Beeld © Facebook

De Amerikaan Eric Schmitt-Matzen (60) speelt al jaren voor kerstman. Door zijn populariteit, is hij voor velen niet beschikbaar. Toen hij op een dag werd gebeld door een verpleegster, bedacht hij zich echter geen moment.

De 60-jarige ingenieur vertelt aan USA Today dat hij net thuis kwam van zijn werk, toen de telefoon ging. Het was een verpleegster van een ziekenhuis uit de Amerikaanse stad Tennessee, een plek waar hij al vaak als kerstman was geweest. Schmitt-Matzen vertelt: "Er was een ernstig ziek 5-jarig jongetje dat me heel dringend wilde zien, er was geen tijd meer te verliezen."

Tranen

De Amerikaan besloot om meteen naar het ziekenhuis toe te gaan. Toen hij naar binnen liep, gaf de moeder van het jongetje hem speelgoed. ''Ik zei tegen de familie dat ze beter weg konden gaan'', zegt Schmitt-Matzen. ''Als ik tranen zou zien, zou ik zelf ook instorten en dan kan ik mijn rol als kerstman niet meer goed spelen.''

Belangrijkste elf

Eric beschrijft hoe hij naar het zoontje toeliep. ''Hij was uitgeteld, het leek alsof hij zo in slaap kon vallen.'' Ik ging naast hem op bed zitten en zei: 'Zeg, ik heb gehoord dat je Kerstmis gaat missen. Dat is geen optie, je bent mijn belangrijkste elf.'"

Belang

Het jongetje veerde op en kon met moeite zijn cadeau openmaken. Hij had nog een belangrijke vraag. ''Ze zeggen dat ik ga sterven, maar hoe ga ik dat weten?'', zei hij. ''Kerstman, kan jij mij helpen?'' Het bleken zijn laatste woorden te zijn.

Toen de ouders zagen dat hun zoon was overleden, kwamen ze de kamer in. Schmitt-Matzen vertrok naar huis en zat twee weken in zak en as. Het volgende optreden hielp hem er gelukkig weer bovenop. "Toen ik al die kinderen zag lachen, kreeg ik er weer zin in. Plotseling besefte ik het weer het belang ervan."