Ga naar de inhoud
EditieNL

In deze apps vind je de lekkerste kerstgerechten

Beeld © iStock

Heb je geen idee wat je dit jaar moet koken voor kerst? Geen probleem, want in deze apps staan de lekkerste gerechten waarmee je dit jaar de show zal stelen bij je gasten. Bon appetit!

Thumbnail

1. Kitchen Stories

De app Kitchen Stories staat bomvol heerlijke recepten en fijne kooktips. De app is super makkelijk in gebruik en mooi vormgegeven. Zoek bijvoorbeeld op #kerst  voor feestelijke voor- en bijgerechten, hoofdgerechten en bakideeën. Binnen een handomdraai heb je een driegangenmenu in elkaar gezet. Denk aan een klassieke Waldorfsalade, Beef Wellington en een kersen-chocoladecake met rum. Geen idee hoe je het nou precies moet bereiden? De app bevat fijne stappen met grote foto's zodat je precies weet wat je moet doen, ook zitten er recepten bij met instructievideo's. Je moet wel heel hard je best doen, wil het gerecht mislukken.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Thumbnail

​2. Green Kitchen App

​Voor de vegetariërs en veganisten onder ons, is er de app Green Kitchen. De app staat vol met verrukkelijke vegetarische gerechten. De bijbehorende foto's laten je watertanden. Het fijne aan de app is dat er duidelijk staat aangegeven of de gerechten glutenvrij, vegan, raw of suikervrij zijn. Een nadeel: de app is vrij prijzig, namelijk €3,99. Maar het blijft nog altijd goedkoper dan een kookboek.

Prijs: €3,99
Beschikbaar voor: iOS

Thumbnail

3. Cooktus

​Een Cooktus is een recept vormgegeven als infographic. Deze infographics kun je op Instagram terugvinden. Je begint bovenaan en werkt zo langzaam naar beneden. Zo zie je dat je bij het gerecht “Rijst met Sardientjes” ongeveer tegelijkertijd het water op moet zetten als dat je de tomaten moet snijden. En de rijst moet in het water op het moment dat de tomaten in de wok gaan.

De Cooktus recepten vind je hier >

Thumbnail

4. Het fotokookboek

​Lekker voor het oog en voor iedereen die bij je komt eten. Het fotokookboek staat - je raadt het al - vol met foto's. Elk recept vertelt je in beeld stap voor stap hoe je iets moet bereiden. In de app heb je keuze uit: vlees, vis, vegetarisch en bakken. Ook kun je de recepten filteren op: snel & simpel, Italiaans, Aziatisch en bakken. Dat wordt smullen deze kerst.

Prijs: €3,99 
Beschikbaar voor: iOS

Thumbnail

​5. Koken met aanbiedingen

Voor wie op de kleintjes moet letten, is er de app koken met aanbiedingen. Koken met aanbiedingen laat je precies zien wat waar in de aanbieding is en welke lekkere gerechten je ermee kan maken. Zo bespaar je op je boodschappen.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android