EditieNL

Zingend staartdelingen leren: rekenen was nog nooit zo leuk

19 december 2016 11:22 Aangepast: 19 december 2016 15:31
De klas van Nadine Ebri Beeld © Facebook

Staartdelingen. Veel kinderen vinden dit een lastig onderwerp en daardoor wil het goed leren ervan vaak niet lukken. Deze Amerikaanse schooljuf heeft daar wat op gevonden.

We herinneren ons allemaal nog wel die saaie lessen op school. De aandacht was soms ver te zoeken als er onderwerpen geleerd moesten worden die we niet leuk vonden. De Amerikaanse schooljuf Nadine Ebri heeft daar een oplossing op bedacht. In haar lessen, die ze geeft op een school in Florida, zorgt ze voor een vrolijke boel door het zingen van een lied.

Handgebaren

Ebri vertelt in een interview aan First Coast News dat ze haar lessen levendig probeert te maken. "Zeker bij het leren van wiskunde-oefeningen, probeer ik om van de stof een liedje te maken. Ik weet namelijk dat leerlingen altijd veel moeite hebben met wiskunde. Daarom combineer ik het met muziek." 

Op onderstaande Facebook-video is te zien dat haar leerlingen aandachtig naar een meisje kijken als zij probeert om een staartdeling op te lossen. Ondertussen zijn de kinderen druk in de weer met handgebaren, tromgeroffel en zang. Of het nu komt door het zingen of door het goed opletten in de les, de staartdeling wordt makkelijk opgelost.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer lezen van editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore