EditieNL

Chinese hypnotiseurs zaaien angst in Den Haag

31 oktober 2011 15:49 Aangepast: 31 oktober 2011 19:21

De angst regeert in China Town Den Haag. Drie Chinese vrouwen troggelen er met mysterieuze rituelen en hypnose mensen al hun geld en sieraden af. De politie heeft zeven aangiftes van oplichting binnen.

De drie onbekende Chinese vrouwen gijzelen de hele gemeenschap. Het gonst van de geruchten in China Town Den Haag. Dat er met poeder wordt gewerkt of dat je in je gezicht wordt geblazen. Anderen spreken over hypnose.

Zo'n 5 weken bezig

Volgens Arjan Chang, bestuurslid van Chinatown Den Haag, is het nu zo'n 5 weken aan de gang. "Het zijn net geklede vrouwen van ongeveer 30 jaar die vrouwen op straat aanspreken. De vrouwen raken aan de praat en blazen poeder in het gezicht van de slachtoffers. Die worden duizelig en een beetje verdoofd. De slachtoffers worden naar huis gestuurd om kostbare spullen te halen, de vrouwen lopen mee."

Afgelopen zaterdag was er een informatieochtend. Zo'n 300 mensen kwamen daar op af. Ook de politie was er bij om informatie te geven.

Lokvrouw inzetten

Restaurants klagen dat het de afgelopen weken rustiger is door de geruchten over de oplichters. Haagse Chinezen willen dat de politie een 'lokvrouw' inzet tegen de dievegges. De politie ziet zo'n lokvrouw niet zitten.

Hoe werkt het?

Is het makkelijk om iemand te hypnotiseren? Volgens Rinke Jacobs, hypnotherapeut, wel. "Wanneer mensen goedgelovig zijn, is het makkelijk om ze te hypnotisren. Ik kan mensen heel snel laten volgen en iets laten doen. Later denken ze: wat heb ik gedaan? Mensen die erin geloven, volgen sneller."

Meer Ons Nieuws/components/actueel/editienl/nieuws/501-01-2011article
`