EditieNL

'Bassie en Adriaan verdienen standbeeld'

18 januari 2012 20:05 Aangepast: 18 januari 2012 20:34

Een stel Vlaardingse vrienden is een actie gestart om een standbeeld van Bassie en Adriaan in hun woonplaats te krijgen. Waarom? 'Omdat Bassie en Adriaan helden zijn.' Verdienen ze een beeld? Stem mee!

Samen met een aantal vrienden is de 20-jarige Polle van Duuren een petitie gestart om steun voor het standbeeld te krijgen. Ruim 350 mensen hebben de petitie getekend.

Helden!?

Maar waarom een beeld?

"Het jeugdsentiment van minstens twee hele generaties Nederlanders verdient een standbeeld in de stad waar het allemaal begonnen is: Vlaardingen. Bas en Aad van Toor verdienen die eer." zegt Polle tegen Dichtbij.nl

Het idee voor het standbeeld ontstond tijdens een avondje samen met wat maten bij Polle thuis: “Er lag daar een dvd van Bassie en Adriaan en voor ons is dat natuurlijk pure nostalgie."

Clown Bassie is vereerd

Clown Bassie is vereerd: "Sapperdemalleflap! Het lijkt mij hartstikke leuk als er in Vlaardingen een standbeeld van ons komt." De clown wil het standbeeld wel even van tevoren zien. Als het er gaat komen.....Er moeten minimaal 2500 handtekeningen worden opgehaald.


Verdienen Bassie en Adriaan een standbeeld?2012-01-18e6bf4ace-6adf-3a4d-91b9-c4933743b40bAJazeker, het zijn helden!B Wat een onzinCDan verdienen Pino en Ieniemienie ook een beeldDJa, maar niet te groot en te duurEWat kan mij het schelen.
Nog een keer dan..../components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2012article

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore