EditieNL

'Niemand kan tippen aan Pim Fortuyn'

04 mei 2012 15:00 Aangepast: 04 mei 2012 19:10

Zondag is het 10 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Hij was een verschijning. Niet alleen tot in de puntjes verzorgd, maar ook erg uitgesproken en flamboyant. Met de verkiezingen in aantocht rijst de vraag of een huidige lijsttrekker daaraan kan tippen.

''Het belangrijkste voor het charisma van een politicus is hoe authentiek hij overkomt. Naast authentiek was Pim, ook erg energiek en expressief'', vertelt charisma-expert Lida van Doorn.

Rutte komt in de buurt

Hoe zit het eigenlijk met onze huidige politici? Volgens Lida, komt Mark Rutte het dichtst in de buurt van de charismatische Pim Fortuyn. Wel vindt Lida dat Rutte meer woede uit mag stralen: "Hij lacht vooral heel veel''.

Charisma kun je leren

De charisma-expert is niet geheel ontevreden over onze politici. Maar bij iedereen kunnen er wel wat dingen verbeterd worden. Volgens Lida is charisma aan te leren. Er is dus nog hoop....

Pim blijft uniek

Hoe hard alle politici ook hun best doen, volgen Harry Mens, goede vriend van Fortuyn, blijft Pim altijd uniek. "Wilders weet niks, Mark is te berekenend, Samsom roept en denkt daarna pas na. Pim Fortuyn deed allebei tegelijk. Kortom: niemand kan tippen aan Pim''.

Lees ook:

Schatzoeker wil Bin Laden opduiken

Geert Wilders: Nederland uit de EU

Zo vierde Mark Rutte koninginnedag

Meer Editie Nieuws: /components/actueel/editienl/nieuws/1001-05-2012article

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore