EditieNL

Bouw je eigen auto voor 7000 euro

07 september 2012 13:28 Aangepast: 07 september 2012 15:36

Alle autoliefhebbers van Nederland opgelet. Er is een nieuwe auto op de markt die je helemaal zelf in elkaar kan zetten: de Nederlandse deLuca.

De deLuca is een product van de Nederlandse autoproducent Bikkel Sportscars.Het bijzondere aan deze auto is dat je hem als een Ikea boekenkast zelf in elkaar zet. Het is niet de eerste doe-het-zelf auto, zo zijn er al de Buggy, de Lomax, de Patron en de Burton.

Bikkel

Het nieuwe Nederlandse automerk Bikkel Sportscars is opgericht door Carlo Bikkel. Het model deLuca wordt door het bedrijf gemaakt op basis van een Volkswagen Kever.

Kitcar

Volgens de fabrikant moet de auto gezien worden als een kitcar die wordt gebouwd op het rollend chassis van een Kever. Het chassis van de Kever is kant-en-klaar te bestellen. Vervolgens kan je de auto zelf helemaal af bouwen door de onderdelen bij de fabrikant te bestellen en precies de stappen van de bouwhandleiding te volgen. Je moet wel een beetje geduld hebben, in 100 uur is de auto namelijk klaar.

Wat kost dat dan?

Als je de deLuca zelf in elkaar gaat sleutelen, dan ben je rond de 7000 euro kwijt. Laat je de deLuca maken en kant-en-klaar bij je afleveren dan ben je zeker 18.000 euro kwijt. Er is keuze tussen verschillende laksoorten, motortypes en nieuwe of hergebruikte onderdelen.

Aantal verkochte doe-het-zelf auto's

  • De Burton heeft sinds 2000 zo'n 1122 auto's verkocht. Dat zijn ongeveer 80 tot 120 auto's per jaar.

  • Le Patron heeft in totaal 500 tot 600 auto's verkocht. Dat zijn er ongeveer 40 tot 45 per jaar.

  • De verwachting voor de deLuca ligt rond de 25 tot 50 auto's per jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore