EditieNL

Coming Out Day: sport en 'foute' slogans

11 oktober 2012 13:29 Aangepast: 11 oktober 2012 15:09

Ben je nog niet uit de kast gekomen? Dan is het vandaag een goed moment om te doen. Het is namelijk namelijk Coming Out Day. En ook daar horen 'foute' slogans bij...

Dit jaar staat de Coming Out Day geheel in het teken van de sport. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) worden namelijk nog niet genoeg geaccepteerd in de (top)sport.

Homo sporters

Ken jij een (top)sporter die homo is? De kans is klein. LHBT's in de (top)sport zijn namelijk nauwelijks te vinden. Tijdens de Olympische Spelen dit jaar was slechts 0,22% van alle deelnemers openlijk homo- of biseksueel, terwijl zo'n 6% van de bevolking het is. In het Nederlandse profvoetbal is er zelfs helemaal niemand openlijk uit de kast.

Toch is het niet verwonderlijk dat veel LHBT's hun seksuele voorkeur geheim houden, want liefst 75% van de homo's en biseksuelen vindt dat mannelijke homoseksualiteit nog een groot taboe is in de wedstrijdsport.

Slogans

Om de Coming Out Day onder de aandacht te brengen bij het grote publiek zijn er veel instellingen die gebruik maken van 'foute' slogans:

  • De officiële slogan van Coming Out Day 2012 is: 'Uit de kast scoort!'

  • De KNVB doet ook mee met een 'foute' slogan: 'Homo? Het boeit geen flikker!'

  • De scholencampagne kan er ook wat van: 'Homopesten is best wel gay!'

  • In 2011 luidde de officiële slogan 'Uit de kast werkt beter!'. Je raadt het al, toen stond de dag in het teken van homoseksualiteit op de werkvloer.

Hieronder het spotje van de KNVB om homo's in het voetbal meer te accepteren:

LEES OOK:

'Homo's herkennen zich niet in Gay Pride'

'Homoseksualiteit schadelijker dan roken'

Geen hetero, homo of bi, maar aseksueel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`