EditieNL

Sterft de ufo-hype langzaam uit?

05 november 2012 16:10 Aangepast: 06 november 2012 14:42

Ondanks de opkomst van internet en smarpthones worden er steeds minder 'ufo's' waargenomen. Komt er een einde aan de ufo-hype?

Zelfs de grootste 'believers' beginnen te twijfelen. UFO's oftewel een 'unidentified flying object' worden steeds minder vaak gezien en gemeld en daarom is er steeds meer achterdocht of aardbewoners nou echt wel bezocht worden door buitenaardse wezens.

Ufo-hype is over ?

Volgens het internationaal ufo-meldingscentrum Assap is het aantal meldingen sinds 1988 met 96% gedaald. Opmerkelijk, aangezien het internet steeds belangrijker is geworden. Volgens Assap-voorzitter Dave Wood kan het best zo zijn 'dat over 10 jaar niemand meer over ufo's praat'.

Veel onverklaarbare dingen

Volgens ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande zijn er heel wat onverklaarbare dingen. "Ook astronauten hebben heel wat onverklaarbare dingen gezien tijdens hun ruimtereizen. Inmiddels moeten we wel toegeven dat het heel onwaarschijnlijk is dat, als er al hoogintelligent leven is, dat ze dan naar de aarde reizen."

'Bewijsmateriaal genoeg'

Niburu, een website die publiceert over allerlei onverklaarbare zaken en complottheorie├źn, krijgt elke week ufo-meldingen binnen. Zij snappen niets van de afnemende belangstelling.

Volgens Niburu, is er domweg teveel bewijsmateriaal om te stellen dat ufo's niet bestaan. Deze beelden zouden volgens het centrum het bewijs zijn dat ufo's wel degelijk bestaan:


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore