EditieNL

'Nederland ontsnapt aan sneeuwramp'

07 december 2012 11:21 Aangepast: 07 december 2012 18:56

De sneeuw valt met bakken uit de hemel, maar échte sneeuwchaos blijft tot nu toe uit. De horrorspits waarvoor werd gevreesd is tot nu toe een lachertje. Veel mensen zijn binnen gebleven. Vooral vrouwen.

De weerswaarschuwing van het KNMI en de licht panikerende oproep van de ANWB hebben effect gehad: veel mensen zitten vandaag lekker thuis. De totale sneeuwchaos waar gisteren nog voor gevreesd werd, is tot nu toe uitgebleven.

Het advies om een noodpakket mee te nemen, is eerder lachwekkend dan noodzakelijk.

Traag, trager, traagst

Natuurlijk, het ging allemaal wat trager en er waren meer files dan normaal (170 km), maar hysterisch werd het niet. Ook de NS is de eerste grote sneeuwdag van het jaar goed doorgekomen. Er waren bijna geen vertragingen.

Wel meldt verzekeraar Mondial Assistance twee keer zoveel schadegevallen als normaal. Vooral binnen de bebouwde kom waren her en der de nodige slippartijen.

Vrouwen blijven binnen

Veel mensen zijn thuis gebleven. Vooral vrouwen komen met dit weer liever de deur niet uit, blijkt uit onderzoek van Allsecur .

Waar 53 procent van de vrouwen de deur niet uitkomt als het sneeuwt, trotseert 68 procent van de mannen het slechte weer.

Bereid je voor

Als vrouwen dan toch de weg op gaan, bereiden zij zich beter voor dan hun mannelijke weggenoten. Zo nemen vrouwen vaak een thermoskan heet water mee. Een op de drie mannen en vrouwen neemt voor de zekerheid een warme deken mee. 27 procent van de mannen denkt helemaal niet na over voorbereiding en stapt zo de auto in.

LEES OOK:

Sneeuwchaos: #editienlhelpt

'Vrijdag wordt CHAOS'

`