EditieNL

Zijn Twitteraars echt zo dom?

15 december 2012 11:10 Aangepast: 15 december 2012 12:08

De 17-jarige Damiaan Reijnaers heeft (weer eens) bevestigd hoe dom Twitteraars kunnen zijn. De scriptkiddie wist van 20.000 Twitteraars het account over te nemen.

Twitter is enorm simpel, maar daardoor ook heel aantrekkelijk voor allerlei gespuis dat jouw gegevens wil hebben. En dat gaat bij sommige Twitteraars wel heel gemakkelijk, bewijst Damiaan Reijnaers.

Je bent gehackt

De jonge wizkid kreeg via een nep-applicatie toegang om tweets te versturen met meer dan 20.000 Twitteraccounts. De gegevens van die mensen had hij verzameld via een speciaal gebouwde internetsite.

Twitteraars gaven zich massaal op voor de site waarop je zogenaamd kon zien, wie je beste vriend is. Zonder maar een blik op de voorwaarden te werpen.

Totale verbazing

Via het slimmigheidje kreeg de jonge hackers toegang tot alle Twitteraccounts en gooide hij 20.000 keer de Tweet: 'Hoe slecht gaan mensen met hun Twitteraccount om....Groetjes Damiaan' de lucht in.

De jongen vertelt dat het niet zijn bedoeling was om misbruik te maken van de gegevens. Hij wilde Twitteraars een lesje leren. Missie geslaagd.

Tips

Omdat Twitteren niet zonder risico's is, tips voor de ervaren en beginnende Twitteraars:

  • 1. Wat je ook doet, deel nooit gevoelige info op Twitter. Tweets zijn te vinden via zoekmachines en worden gelinkt aan jouw persoon.

  • 2. Kies voor een moeilijk te raden sterk wachtwoord. Bestaande uit zowel cijfers als letters.

  • 3. Gebruik alleen Twitterdiensten die openauthentication.org ondersteunen voordat je je gegevens geeft.

  • 4. Controleer de lijst van applicaties die toegang tot je twitter-account hebben. Die kun je via je Connections-pagina van Twitter checken.

  • 5. Lees altijd de voorwaarden bij acties.

  • 6. Om spam en malware te voorkomen, kun je een geavanceerd Twitterprogramma als TweetDeck gebruiken.

LEES OOK:

Aldi verslikt zich in Twitter-actie

Paus Twitteraddictus I

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`