EditieNL

'Hond eten? Verbied het'

02 januari 2013 22:17 Aangepast: 02 januari 2013 23:48

Een hond op je bord. Veel mensen zouden geen hap door hun keel krijgen. Toch zijn veel Zwitsers er dol op. Dierenbeschermers daar willen een verbod.

Een stukje hond op je bord. Dierenliefhebbers walgen ervan, maar in delen van Zwitserland is het een ware eettraditie. Boeren slachten de viervoeters zelf en roken hun hond voor hun avondmaal. 'vlees is vlees', stellen de honden-eters. Toch willen Zwitserse dierenbeschermers af van deze gewoonte.

Nederlandse 'hot-dogs'

Het slachten van honden en katten is in Nederland verboden. Maar het eten is officieel niet verboden. Als je wil, kun je je eigen hond opeten.

Toch zit een hondenhapje buiten de deur eten, er in ons land niet in. Er mag namelijk niet in het vlees van huisdieren gehandeld worden. Er gaan nog wel eens geruchten dat Chinezen hondenvlees gebruiken, maar volgens Koninklijk Horeca Nederland is dat onzin. De Voedsel en Waren Autoriteit controleert hier regelmatig op.

Fikkie op je bord

In Aziatische landen als China, Korea en Vietnam is het eten van hond wel heel gebruikelijk. Ook in Zwitserland lijkt het erop dat de eettraditie nog even blijft voortduren. Politicidaar willen niets weten van een verbod. Het is aan de mensen zelf, vinden ze.

LEES OOK:

Nieuw: hond als bodyguard

Tour afgezegd voor hond

`