Ga naar de inhoud
EditieNL

Msn'en? Het kan nog 'ff'

Het was ooit het communicatiemiddel van de toekomst, maar 15 maart is het voorbij. Windows Live Messenger, ook wel bekend als MSN, houdt op te bestaan

De emoticons en de MSN-taal als (dacht), (even) en '(hoe gaat het). Dankzij MSN hebben we een heel nieuwe manier van communiceren ontwikkeld. Het was ooit het communicatiemiddel van de toekomst, maar straks is het over en uit.

MSN'ers wisten al dat het er aan zat te komen, maar nu is officieel de einddatum bekend dat de dienst stopt. Op 15 maart is het over en uit. Al die mensen kunnen straks met hun inloggegevens van Live Messenger inloggen bij Skype.

MSN is zoooo 2002

Het Windows Live Messenger-tijdperk begon in 1999 onder de naam MSN Messenger. Het is ook de naam waaronder het programma nog steeds het meest bekend is. Er ontstond zelfs een nieuw werkwoord: 'msn'en'.

MSN is nog steeds heel populair. 27 miljoen Europeanen maken gebruik van dit programma. In ons land msn'en zo'n 3 miljoen mensen.

En nu?

Gebruik je MSN, dan kun je het beste overstappen naar Skype. Alle Live Messenger-contacten kunnen meegenomen worden. De enige handeling die vereist is om je Microsoft account om te zetten naar Skype is de nieuwste versie van Skype te downloaden en in te loggen met je bestaande Microsoft account.

Microsoft belooft dat het alles in werk zal stellen om gebruikers soepel over te laten stappen op Skype.

Afscheid

Voor wie het afscheid zwaar valt, nog ff genieten van wat MSN-taal. HIER een MSN-quiz

  • ajb: alsjeblief

  • d8 : dacht

  • gmj: goed, met jou?

  • iwjnmk: ik wil je nooit meer kwijt

  • nwtl?: nog wat te lullen?

  • zjw : zie je weer

  • vlekjes: veel liefs en kusjes

LEES OOK:

Het is officieel: MSN stopt

Paniek onder msn'ers