Ga naar de inhoud
EditieNL

Zo kies je de juiste droompapa of -mama

Hoe weet je dat je relatie sterk genoeg is voor een kind? Het geheim: kies het juiste menstype.

Het is één van de belangrijkste keuzes in je leven. Beslissen of je samen met je partner aan kinderen gaat beginnen. Het aantal echtscheidingen is enorm en meer kinderen dan ooit groeien op in het huis van de moeder en de vader.

Niet op ieder potje past een dekseltje

Hoe vind je de juiste droompapa of droommama voor je kind? Monica Wardenaar, auteur van het boek 'Kijk! Helemaal jouw type' heeft het antwoord. Het is zaak om te achterhalen welk menstype jij bent, en daar de juiste persoon bij te zoeken.

Er zijn 12 verschillende menstypes. Bij ieder type hoort een bepaald soort partner. Benieuwd welk type jij bent en wat daar het beste bij past? Kijk hieronder.

Welk menstype ben jij?

Wil je weten welk menstype jij bent en wat er het beste bij je past?

 • Type 1: het maantype

  Uiterlijk: Dit type is tenger en heeft weinig aanleg voor een atletisch en gespierd lichaam. Heeft een rond of ovaal hoofd, laag voorhoofd en ‘waterige ogen’. De houding is afwachtend en de gezichtsuitdrukking is naar binnen gekeerd.

  Karakter: Heeft de neiging afstandelijk te blijven. Voelt zich niet op zijn gemak in een groot gezelschap en heeft behoefte aan privacy. Is loyaal, geduldig en volhardend. Heeft oog voor detail en neigt naar perfectionisme.

  Bekende maantypes: Woody Allen, Bill Gates Mark en Zuckerberg.

  Maantypes matchen goed met: iemand van hun eigen type (dus ook iemand die een maantype heeft) of iemand met het saturnustype ( deze match zorgt ook voor maximale aantrekking)

Zo zien maantypes eruit:

 • Type 2: het maan-venustype

  Uiterlijk: Een combinatie van het Maantype en het Venustype. Is vaak een ‘zachte ronde verschijning’. Heeft de warmte van de Venus en de koele schoonheid van de Maan. Lijkt soms op de Saturnus-Mars maar met een zachtere uitstraling. Is dan lang en relatief slank met een duidelijke kaaklijn.

  Karakter: Een combinatie van de kalmte en de rust van de Maan en de warmte van de Venus. Heeft een bescheiden en timide houding. Is een rustig en doelgericht type.

  Bekende maan-venustypes: Gweneth Paltrow en Halina Reijn.

  Maan-venustypes matchen met: mensen die ook een maan-venustype hebben.

Zo zien maan-venus types eruit:

 • Type 3: het venustype

  Uiterlijk: Dit type heeft eerder een zacht en vlezig lichaam dan een gespierd atletisch lichaam. Dik haar, volle lippen en expressieve amandelvormige ogen. Een uitnodigende vriendelijke uitstraling. De houding is afwachtend en charmant. De gezichtsuitdrukking is zacht.

  Karakter: Is vriendelijk en makkelijk in de omgang. Geliefd door zijn gemoedelijkheid en zijn oprechte aardigheid. Heeft behoefte aan contact, de nabijheid van anderen en houdt van knuffelen. Is een verzorgend type en voelt goed aan wat de ander nodig heeft.

  Bekende venustypes: Martijn Krabbé, Monica Lewinsky en Frans Bauer

  Venustypes matchen met: mensen die ook een venustype hebben, of mensen met een Mars-type (deze match zorgt ook voor de meeste aantrekking)

Zo zien venustypes eruit:

 • Type 4: het venus-mercuriustype

  Uiterlijk: Een type dat tot op hoge leeftijd een jeugdige uitstraling blijft houden. Een slank type wanneer het meer kenmerken heeft van de Mercurius en een voller en ronder type wanneer het meer Venus kenmerken heeft.

  Karakter: Een charmant type met de zachtheid van het Venustype en de speelsheid van het Mercuriustype. Maakt makkelijk contact en is een type waarbij anderen zich snel op hun gemak voelen.

  Bekende venus-mercuriustypes: Angelina Jolie, James Dean en Jennifer Lopez.

  Deze mensen matchen met: iemand met hetzelfde venus-mercuriustype.

Zo zien Venus-mercuriustypes eruit:

 • Type 5: het mercuriustype

  Uiterlijk: Dit is een beweeglijk en vaak tenger type met een jeugdig uiterlijk. Heeft een pezig en goedgevormd lichaam. Meestal krullend haar en een stralende lach. De houding is alert, uitbundig en rusteloos. De gezichtsuitdrukking is charmant en doordringend.

  Karakter: Een levendig en charmant type, altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Is een geboren entertainer en houdt ervan in het middelpunt van de aandacht te staan. Is ijdel, impulsief en onstuimig. Is een ‘control freak’ en heeft de neiging indirect te zijn.

  Bekende mercuriustypes: Ali B, Birgit Schuurman en Tom Cruise.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook een Mercurius type hebben of mensen met een Jupiter-type (deze match heeft de meeste aantrekking)

Zo zien Mercuriustypes eruit:

 • Type 6: het mercurius-saturnustype

  Uiterlijk: Heeft een lang en slank lichaam, goed gevormd en met een duidelijke botstructuur. De lenigheid van de Mercurius gecombineerd met de stijfheid van de Saturnus. Heeft een gezicht met scherpe trekken en vaak een aristocratische uitstraling.

  Karakter: Een actief en rusteloos type, een combinatie van de scherpzinnigheid van de Mercurius en de gedegenheid van de Saturnus. Met meer Mercuriuskenmerken is dit type ongeduldig. Met meer Saturnuskenmerken heeft dit type veel vertrouwen in zijn eigen kunnen.

  Bekende mercurius-saturnustypes: Cher en Keanu Reeves.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het mercurius-saturnustype hebben.

Mercurius-saturnustypes zien er zo uit:

 • Type 7: het saturnustype

  Uiterlijk: Dit type is lang en slank (vaak mager). Heeft een lang, smal gezicht en meestal stijl haar. Dunne lippen en een sterke kaaklijn. De gezichtsuitdrukking is serieus, bedenkelijk en ingetogen. Heeft een rechte, enigszins aristocratische houding. Beheerst en ingehouden type dat niet snel zijn gevoelens laat zien.

  Karakter: Houdt van voorspelbaarheid, zekerheid en heeft de neiging dominant te zijn. Zal zich niet zomaar ergens instorten en is een gematigd type. Laat niet snel emoties zien. Heeft leiderschapskwaliteiten en houdt van orde en structuur, duidelijkheid en controle.

  Bekende saturnustypes: Barack Obama, Celine Dion en Edwin van der Sar.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het saturnustype hebben of mensen met het maantype (deze match zorgt ook voor maximale aantrekking)

Saturnustypes zien er zo uit:

 • Type 8: het saturnus-marstype

  Uiterlijk: Heeft een atletische lichaamsbouw, een combinatie van de slanke en vaak lange Saturnus met de pezige gespierde Mars. Heeft een hoog voorhoofd en robuuste trekken met prominente jukbeenderen en een duidelijke kaaklijn.

  Karakter: Een combinatie van de vaardigheid om actie te ondernemen van het Marstype en het zorgvuldig kunnen plannen van het Saturnustype. Heeft goede leiderschapskwaliteiten, is daadkrachtig en vastbesloten.

  Bekende saturnus-marstypes: Arnold Schwarzenegger, Inge de Bruijn en Chris Zegers.

  Deze mensen matchen met; mensen die ook het saturnus-mars type hebben.

Saturnus-marstypes zien er zo uit:

 • Type 9: het marstype

  Uiterlijk: Dit type heeft een compact, gespierd en krachtig lichaam. Is vaak middelmatig of klein van lengte en heeft relatief korte benen. Sterke kaaklijn en krachtige kin. De gezichtsuitdrukking is expressief en uitdagend. Heeft een rechte houding, loopt snel met opgeven hoofd en korte passen.

  Karakter: Rusteloos en altijd klaar voor actie. Recht door zee, open en direct. Impulsief en ongeduldig. Hecht waarde aan vrijheid en onafhankelijkheid. Praat snel en heeft de neiging te commanderen.

  Bekende marstypes: Gordon Ramsey, Tatjana Simic en Wesley Sneijder.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het marstype hebben. Of mensen die het Venus-type hebben (deze match zorgt ook voor maximale aantrekking)

Marstypes zien er zo uit:

 • Type 10: het mars-jupitertype

  Uiterlijk: Is vaak een fors en groot type. Een combinatie van het forse Jupiter type en het stevige, compacte gespierde lichaam van het Marstype.

  Karakter: Een combinatie van de daadkracht, energie en ambitie van het Marstype met de vriendelijkheid en de vaardigheid om harmonie te creëren van het Jupitertype. Is een levensgenieter en houdt van gezelligheid.

  Bekende mars-jupitertypes: Oprah Winfrey en Herman den Blijker.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het mars-jupitertype hebben.

Mars-jupitertypes zien er zo uit:

 • Type 11: het jupitertype

  Uiterlijk: Dit type is fors en heeft ronde, zachte vormen. Heeft de neiging tot een appelfiguur, met relatief dunne benen in verhouding tot het bovenlichaam. Een rond of ovaal hoofd met een kleine neus en een volle kin. Heeft een statige houding. De gezichtsuitdrukking is sympathiek, lachend en welwillend.

  Karakter: Een warm en sympathiek type, die ervan houdt harmonie in zijn omgeving te creëren. Is ijdel en houdt van het sociale leven. Creatief en ambitieus. Een levensgenieter die houdt van het organiseren van feestjes en gezellige etentjes.

  Bekende jupitertypes: Karin Bloemen, Jamai (Loman) en Guus Meeuwis.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het jupitertype hebben, of mensen die het mercuriustype hebben (deze match zorgt ook voor de meeste aantrekking)

Zo zien Jupitertypes eruit:

 • Type 12: het jupiter-maantype

  Uiterlijk: Een type met de volheid en rondheid van het Jupitertype en de tengere lichaamsbouw van de Maan. Een combinatie van de warme sympathieke Jupiter en de koele schoonheid van het Maantype.

  Karakter: Een combinatie van de warmte en het enthousiasme van de Jupiter en de gereserveerdheid van de Maan. Inzicht en begrip van het Jupitertype in combinatie met doorzettingsvermogen en oog voor detail van het Maantype. Is een rustig en stressbestendig type.

  Bekende jupiter-maantypes: Richard Krajicek en Fatima Moreira de Melo.

  Deze mensen matchen met: mensen die ook het jupitermaantype hebben.

Zo zien jupiter-maantypes eruit:

LEES OOK:

Relatie maakt vrouwen dik

Huwelijk valt letterlijk in het water

Vreemdgaan? Accepteer het