EditieNL

Geluksvogel: man vindt goudklomp van 5,5 kilo!

18 januari 2013 09:30 Aangepast: 18 januari 2013 10:05

Je zal maar voor de lol met een metaaldetector in de weer zijn en opeens op een goudklomp van 5,5 kilo stuiten. Het gebeurde een man in Australië. Hoeveel geluk moet je dan hebben?

Op zoek gaan naar goud loont nog steeds. De amateurgoudzoeker die per toeval op een klomp van 5,5 kilo stuitte is in een klap 235.000 euro rijker.

En zo diep hoefde de man niet eens te spitten. Het goud lag 60 centimer onder het aardoppervlak in de buurt van de oude goudzoekersplaats Ballarat (zuiden van Australië).

Perplex

Kenners staan perplex van de vondst. Volgens hen is de vondst één van de grootste in de afgelopen 20 jaar. Met het goud gaat de eerlijke vinder zijn schulden afbetalen.

Goudzoeken doe je zo

Is de goudkoorts toegeslagen? In Nederland is goudzoeken een kansloze missie. In Europa kun je je geluk beproeven op de Alter Pocher berg in Oostenrijk.

Bij dit goudzoekers dorpje wordt al sinds de 14e eeuw naar goud gezocht. Verder kun je in de Belgische Ardennen terecht en in Zweden kun je je geluk gaan beproeven. In het Zweedse plaatsje Adelfors worden relgematig goudflintertjes gevonden.

Tips

Hoe vind je het gouden pad?

  • Wanneer je in een rivier gaat zoeken, richt je dan altijd op de binnenbocht van de rivierbedding.

  • Vind je ijzer en andere metalen dan ben je op de goede weg en is de kans groter dat je goud tegen komt.

  • Benodigdheden: een goud-zeef en een metaaldetector.

  • Heb geduld: goudzoeken kost veel tijd en vergt veel geduld.

LEES OOK:

Waar is ons goud eigenlijk?

Taxichauffeur brengt goud terug

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore