Ga naar de inhoud
EditieNL

Bizar: 9-jarig meisje is moeder

Een meisje van 9 jaar uit Mexico is moeder geworden van een dochter. Ze was 8 toen ze zwanger raakte. Bizar, maar het is niet de eerste extreem jonge moeder.

Moeder en dochter maken het goed. Naar omstandigheden dan, want wie zit er op een kind te wachten op die leeftijd?

Verkrachting?

De vader van het kind is een 17-jarige jongen, maar die nam al de benen op het moment dat het meisje zwanger raakte. De autoriteiten zijn naar hem op zoek. Het meisje heeft nauwelijks een idee van wat haar is overkomen. Justitie beschouwt de zaak dan ook als een verkrachtig of seksueel misbruik van een minderjarige.

De eerste beelden:

Heel normaal

Vorig jaar april was het in Colombia nog raak. Daar beviel een 10-jarig meisje middels een keizersnede. De vader was 15 jaar oud. De geruchten gingen dat het in de stam waar het meisje komt jong bevallen de normaalste zaak ter wereld is.

Misbruik

Ook in Nederland hebben we gevallen gehad van jonge moeders. In 2011 beviel in Groningen een 12-jarig meisje van een zoon. Het ging hier om kindermisbruik. De vader bleek in dit geval ook de opa te zijn.

Euh, hoe oud?

Een 5-jarig meisje uit Peru voert de lijst aan van jongste moeders ooit. Zij werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht omdat haar buik maar bleef groeien. Lina werd geboren met een afwijkend hormoonsysteem. Ze was nog maar acht maanden oud toen ze ging menstrueren.

Jongste moeders

  • 5-jarige Lina Medina uit Peru bevalt van een dochtertje;

  • 9-jarig meisje uit Brazilië raakt zwanger van een tweeling;

  • 10-jarig Spaans/Roemeens meisje bevalt van een baby;

  • 11-jarig meisje uit Roemenië bevalt van een baby;

  • 11-jarig meisje in Bulgarije bevalt op haar trouwdag;

  • 12-jarig meisje uit Groningen bevalt van een dochter.

LEES OOK:

Moeder met 12 kinderen krijgt vijfling

Vrouw zwanger van een negenling