Ga naar de inhoud
EditieNL

Claim je televisie

Heb je tussen 1996 en 2006 een nieuwe tv of computer gekocht? Dan heb je waarschijnlijk te veel betaald. Dat geld kun je nu terugvragen.

Jarenlang hebben we te veel geld betaald voor televisies en computers.

Dat komt omdat Philips, Samsung, Panasonic, Toshiba, LG en Technicolor zich schuldig hebben gemaakt aan prijsafspraken.

De bedrijven spraken onderling af welke prijzen ze zouden hanteren en hielden de productie expres laag, zodat de prijs illegaal werd opgedreven.

De oplichting kwam eind vorig jaar aan het licht. De bedrijven kregen in totaal een boete van 1,47 miljard euro.

Klant is de dupe

Maar daarmee is de kous nog niet af, vindt Belangenorganisatie ConsumentenClaim. Die vindt dat ook de klanten hun teveel betaalde geld terug moeten krijgen.

Als je tussen 1996 en 2006 een nieuwe tv of computer hebt gekocht van bovengenoemde fabrikanten, ben je opgelicht. Via de site ConsumentenClaim kun je nu je geld terugvragen.

Gemiddeld betaalden klanten 10 procent van het aankoopbedrag teveel. Voor een nieuwe tv (al snel 1000 euro) is dat dus 100 euro.

Claim je tv!

Belangenorganisatie ConsumentenClaim zegt dat er in 1 dag al duizend meldingen zijn binnengekomen. De teller staat nu op 25000.

De organisatie stelt er alles aan te gaan doen om het geld terug te krijgen. Juristen gaan alle ingezonden klachten verzamelen. Met die klachten gaan ze naar de beeldbuisproducenten en eisen een massaclaim. Die kan in de miljoenen lopen.

Op zoek naar de bon

De juristen zijn geen kleintjes. Ze waren eerder al betrokken bij claims tegen verzekeraars vanwege dure 'woekerpolissen', World Online en DSB.

Ben je opgelicht, dan kun je proberen je geld terug te vragen. HIER kun je je claim indienen.

Voor veel mensen zal het nog lastig worden om hun geld terug te claimen. Je moet namelijk wel kunnen aantonen dat je je tv of computer tussen 1996 en 2006 hebt gekocht.

Nu maar hopen dat het bonnetje nog ergens ligt.

GERELATEERD NIEUWS:

We vreten tv-series

Google komt met tv

Tv kijken is slecht voor sperma

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore