EditieNL

Mannen zijn écht zielig

21 februari 2013 09:04 Aangepast: 21 februari 2013 18:39
Beeld © ANP

We zitten er middenin: de griepgolf. Maar waarom is de griep toch altijd erger bij mannen dan bij vrouwen? Typisch gevalletje van aanstelleritis of voelen mannen zich écht beroerder?

Wat gebeurt er toch met onze stoere mannen als ze overvallen worden door de griep? Ze veranderen van stoere kerels in zielige watjes.

Terwijl grieperige vrouwen doorgaan met het huishouden kunnen mannen niks meer. Behalve klagen dan.

Hebben onze mannen last van aanstelleritis of is de griep echt tien keer erger?

Snotterende vent

Volgens wetenschapsjournalist Mark Mieras zijn er drie verklaringen waarom mannen vaak grieperiger overkomen dan vrouwen:

Ten eerste: "Mannen zijn zich minder bewust van hun lichaam. Vrouwen merken juist alles. Als mannen ziek worden 'overvalt' dat hen en komt het harder aan."

Ten tweede: "Daarnaast kunnen mannen zich maar op één ding focussen en als ze ziek zijn, dan zijn ze ook alleen maar ziek. Vrouwen kunnen er makkelijker dingen naast doen, zoals koken of de kinderen naar school brengen."

Ten derde: "Een maatschappelijk aspect: vrouwen krijgen vaak scheve ogen als ze ziek zijn en verder niets meer ernaast doen. Mannen 'mogen' ziek zijn en verzorgd worden door hun vrouw. Dat doen ze dan ook."

Mannen zijn echt zielig

Ook is uit onderzoek van de Durham University een werkelijk verschil tussen mannen en vrouwen met griep gebleken.

Mannen hebben namelijk meer temperatuurreceptoren dan vrouwen. Bij mannen is de koorts daarom hoger, en hebben ze dus meer last van griep.

De mannengriep

Er bestaat dus echt zoiets als een 'mannengriep'. Dus vrouwen, accepteer nu maar dat jouw man echt niks kan als 'ie ziek is. Vind je troost in deze filmpjes:

Herkenbaar?

LEES OOK:

De griep heerst!

'Griepvirus treft heel Nederland'

Griep of niet: werken zullen we!

Sssst... Ik heb misofonie

'Hamsteren is officieel een ziekte'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore