EditieNL

Afrojack rijdt nieuwe Ferrari binnen uur in puin

27 februari 2013 21:14 Aangepast: 01 maart 2013 10:06

Dj Afrojack heeft maar liefst een uur kunnen genieten van zijn nieuwe Ferrari. Daarna reed hij zijn speeltje al in de prak. Hoe moeilijk is het eigenlijk om in zo'n Ferrari te rijden?

Een heel uur lang heeft Afrojack van zijn spiksplinternieuwe Ferrari (prijs: zo'n 3 ton) kunnen genieten.

Daarna was het over en uit met de pret:

"Mijn nieuwe Ferrari is helemaal naar de klote" zo omschrijft de dj het zelf op Twitter.

Hij kan er overigens nog wel om lachen. Nog geen dag later reed hij al weer met zijn nieuwe Ferrari rond.

Scheurijzer

Afrojack had zijn nieuwe scheurijzer net opgehaald in Amsterdam. Bij knooppunt Ypenburg ging het mis. In een bocht op de A4 was een glad stukje. "Ik wilde nog remmen. Maar mijn auto slipt weg en ik rij zo de vangrail in".

Hoe hard de dj heeft gereden, is niet bekend. Maar de verleiding om zijn nieuwe aanwinst even flink op zijn staart te trappen, zal ongetwijfeld groot zijn geweest.

Ferrari rijden: hoe moeilijk is het?

Hoe moeilijk is het om een Ferrari te rijden? "Helemaal niet", weet Ton Roks, voormalig hoofdredacteur van Autovisie.

"Iedereen kan het. Ook je oma. Het is misschien nog wel makkelijker een Ferrari te rijden, dan een Opel of Volkswagen. Er zitten zoveel handige snufjes op en je hoeft niet te schakelen."

Als je normaal rijdt, is er niets aan de hand, weet Roks. "Maar het gaat mis als mensen hard willen gaan rijden. Als je bij een Ferrari het gaspedaal indrukt, gaat het ook écht hard. Zo'n auto kan met gemak 290 km/h. Binnen een paar seconden rijd je 100 km/h."

Beter in plaatjes draaien

Om te voorkomen dat je gaat slippen, komen er bepaalde vaardigheden om de hoek kijken. "En die heeft niet iedereen. Daarom is het goed, voordat je zo'n racemonster aanschaft, om eerst een slipcursus te nemen."

Conclusie: dj Afrojack kan beter een paar lesjes nemen op het circuit voordat hij weer de openbare weg opgaat. Tot die tijd is hij stukken beter in plaatjes draaien dan in Ferrari rijden.

Beelden

Een voorbijganger filmde de crash:

LEES OOK:

Gruwelijke crash met Ferrari

Ferrari in de prak door egel

In 2030 rijden alle auto's zuinig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore